onsdag 21 maj 2014

En underbar morgon

Idag blev det en tidig promenad med Laban i ett underbart väder. Solen sken och det var lugnt och tyst, bara fåglarna som kvittrade. Luften var mättad av ljuvlig syrendoft från ett stort buskage, där det långt tidigare varit bebyggelse och syrenerna nu har blivit 5 -6 meter höga. Helt underbart!

Jag försöker ta en dag i taget och hittills har det gått bra. Det är så mycket att ordna och problemet är att veta vart man ska vända sig. Kommer att föreslå kommunen att göra ett informationsblad som hjälp till anhörigvårdare, när den anhörige avlidit, med telefonnummer och information till vem man ska vända sig när man vill bli av med hjälpmedel. Efter många samtal med olika personer fick jag trapphissen nedmonterad igår och Hjälpmedelscentralen hämtade tre rullstolar, en duschstol, en turner, en hävert, ett bälte och en luftmadrass. Så skönt att få litet utrymme för flyttkartongerna som växer i antal. Jag utgår ifrån att tomheten och saknaden kommer att bli värre efter begravningen.

Detaljerna kring begravningsakten är klara och jag hade ett långt samtal med prästen i måndags. Försöker hålla det enkelt och kommer inte att ha någon minnesstund, utan den som vill får komma med hem på kaffe.

Nu ska jag göra mig i ordning för terminsavslutning i anhöriggruppen, som under flera år varit ett stort stöd för mig och jag får möjlighet att delta ytterligare en termin. I morgon är jag inbjuden till Granens Dagverksamhet, som samlar närstående till de som deltar i dagverksamheten. När jag flyttat till stan och bor granne med Granen, kommer jag troligen att själv delta i någon av alla trevliga aktiviteter man anordnar där.

Det har inte blivit så mycket stickat, men ett par sockor av restgarn finns på stickorna och något varv blir det ibland.

Ännu en gång sänder jag ett stort tack till alla som tänker på mig och ger mig styrka. Så skönt att veta att ni finns.5 kommentarer:

 1. tänker på dig varje dag! tänder mitt änglaljus nu o då för din make o mina änglar, ja det känns fint tycker jag... hoppas det är ok för dig...
  önskar så att jag kunde vara hos dig o hjälpa till med vad som helst! bra ide att be kommunen fixa ett infoblad, det är nog många som skulle behöva ett sånt! kramar o kärlek, My

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra från dig för jag tänker ju på dig o undrar hur det går för dig med allt.
  Det var en bra idé med informationsblad, det underlättar säkert när man hamnar i det läget.
  Vi har också haft underbart väder idag och morgondagen skulle bli lika skön. Syrenerna väntar jag ännu på, men de blommar nog snart här också.
  Sköt om dig nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänker ofta på dig, och min vän här på nära håll, som också tömmer sitt hus för att flytta till lägenhet då hon blev ensam mellan jul och nyår. Så mycket att ta reda på. Har genom samtal,inom jobbet, följt så många och har förstått att man aldrig i förväg kan sätta sig in i eller förstå hur det ska bli att en dag, hur väntad den än är, stå kvar själv. Bra att det ändå finns grupper där du kan dela din tankar. Att det finns vänner! Kram till dig.

  SvaraRadera
 4. Jag tänker också på dig, vet ju vad du går igenom nu. Det är så mycket som ska ordnas, samtidigt ska du flytta. Men kanske det känns bra att få börja om i en ny lägenhet. Jag vill inte alls flytta, det är ju olika hur man bor också. Hoppas det blir en fin begravning, det brukar kännas som ett avslut då. Kram från Mona

  SvaraRadera