söndag 11 maj 2014

Stort tack


Så underbart det är att ha så många vänner som stöttat mig under veckan som gått. STORT TACK för alla varma tankar och kramar jag fått som kommentarer på bloggen, inlägg på FB, telefonsamtal, personliga möten och blommor. Inser mer och mer hur mycket det betyder att ha ett sådant fantastiskt nätverk som jag har fått de senaste åren.

Har inte känt av ensamheten så påtagligt ännu. Jag var ju beredd på att KM skulle till Lennings i tisdags och att Laban och jag skulle vara ensamma i tre veckor. Många praktiska saker som måste ordnas så snart som möjligt. Besökt begravningsbyrån två gånger och utformat annons, som kommer i Norrköpings Tidningar på torsdag, och bestämt detaljerna kring själva begravningen, som ska ske den 26/5. Begravningsakten är tänkt att bli enkel och kistan kommer att täckas av ett bårtäcke med rutor i två nyanser blått och i morgon ska jag bestämma blomterdekorationen framför kistan.

Har just plockat ihop all medicin som ska lämnas in till apoteket. Sjukhussängen har hämtats och i morgon ska trygghetslarmet lämnas tillbaka, dörrlåset ska återställas och jag ska kontakta arbetsterapeut för hämtning av 3 rullstolar, turner, duschstol och bostadsanpassningen för nedmontering av trapphiss inomhus och ramper utanför huset. Det vridbara sätet i bilen ska ersättas av det ordinarie passagerarsätet. Med andra ord fullt sysselsatt hela tiden. Gör långa listor och stryker vartefter, men det bara dyker upp fler saker att tänka på. Som tur är känner jag att jag hittat tillbaka till 100% Metta och fått tillbaka min energi. Visste inte ens att den fanns kvar. All energi har troligen gått åt till att vara anhörigvårdare, vilket jag känner mig tacksam för att jag under många år kunnat vara för min man, men att han nu finns i mitt hjärta och stöttar mig.

Dystert väder och regn under hundpromenaden, men nu ska vi snart göra oss redo då Laban och jag är bjudna på lunch hos KM:s brorsdotter. Ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Mitt i allt så är det skönt att höra att du hittat tillbaka till den gamla Metta igen, det behövs ju nu när allt ska fixas med inför både begravning och flytt. Men ta all hjälp du kan, ensam är inte alltid starkast ska du veta. Sköt om dig och Laban nu. Här regnar det i omgångar också, ganska skönt faktiskt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så sant som Rosenvante skriver. Ta all hjälp du kan få, samtidigt finns det saker som man bara måste göra själv för att få ett bra avslut, på det som varit, för att kunna gå vidare i den nya situationen. Önskar dig all styrka och värme.

  SvaraRadera
 3. Så väldigt tråkigt att din KM gått bort, jag beklagar sorgen. Glädjande att du får stöd och hjälp från olika håll. Önskar att jag bodde lite närmare så jag kunde både ge dig en kram och hjälpa dig med något!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Jag tänker lite extra på dig. Kram!
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Jag skickar en extra kram för mer ork!

  SvaraRadera
 6. Jag skickar ännu flera kramar till dig Metta!
  Du vet att jag tänker på dig! Vi ses!

  SvaraRadera