lördag 2 augusti 2014

Nystart

Efter en längre tids uppehåll ska jag nu försöka få litet fart på bloggen igen. Här har hänt en del sedan jag skrev senast. Jag visste ju från början att det skulle bli en jobbig tid med flytt och allt vad det innebär. Inte bara att rensa och flytta från ett helt hus, där vi bott i 22 år, utan också att ta hand om allt efter KM. Så många minnen som poppar upp när man går igenom papper och kläder och ska avsluta ett 55-årigt samliv. Plötsligt står man ensam och ska ta alla beslut själv vad som ska sparas och vad som ska kastas. Det blir en mental berg-och-dalbana, som man trots allt måste ta sig igenom. Jag har som tur är varit mycket stark och fått tillbaka en energi, som jag trodde var förlorad för alltid. Med hjälp av flyttfirma och vänner kunde flyttlasset gå till den nya bostaden den 30/6. När vi kom fram till Hantverkaregatan fann vi att gatan var delvis avstängd och bara flyttbilen kunde stanna utanför porten.  Jag blev helt förtvivlad och undrade hur vi skulle få in allt som fanns i två bilar. Vännen Anna tog hand om saken, tog mina bilnycklar, parkerade bilarna och bar och bar, medan jag fick dirigera flyttkillarna för att visa var jag ville ha möblerna. Dessutom ordnade hon en boendeparkering för en vecka. Stort tack!
Man skulle ju kunna tro att allt var flyttat och klart, men nej inte alls. Ja möblerna fanns på plats, men sedan återstod massor kvar att ta itu med, klädkammare, förråd, bokhyllor, kyl och frys och alla växter. Under juli månad har jag varit ute i huset nästan varje dag och ett tag trodde jag inte jag skulle hinna bli klar. Så tacksam att jag trots allt hade en hel månad på mig att tömma huset helt och hållet. Som tur var hade jag kontakt med Bygget (lokalt bistånd), som hämtade fyra stora lass av bra och mindre bra saker. Städning av huset var beställd till 24/7, men då fanns fortfarande "skräp" kvar i förrådet, men i torsdags kunde vi köra det sista lasset både till Returpunkten och lägenheten. Det som har ställt till extra besvär är att Hantverkaregatan fortfarande är avstängd plus att man brutit upp både Kristinagatan och Hötorget och satt för staket så det har inte gått att komma fram med bilen utan jag har fått bära flera kvarter.
Igår träffade jag de nya ägarna på banken, alla papper påskrivna och nycklarna överlämnade. Vilken lyckokänsla!
Avslutar dagens inlägg med att säga att både Laban och jag trivs jättebra i lägenheten och vår altan är helt underbar. Ska byta ut min heder mot en bild på utsikten mot innergården tagen från vår altan som är 17 kvm i markplan.


11 kommentarer:

 1. Så gott att höra att du är på plats och vilken fin utsikt. Måste vara skönt att ha en lite plätt trots att det är lägenhet.
  /kram

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb du haft! Så skön överskrift till ditt inlägg. Nystart. Det är ju så sant och ett måste. Härligt med en sådan uteplats! Lite lagom att pyssla med och fin utsikt. Ha det gott och kram till dig vännen.

  SvaraRadera
 3. Så fint du fått det! Underbart med uteplatsen också, lagom svalt och skönt för både dig och Laban. Härligt att du fått din energi tillbaka och fixar och donar förr fullt. Blir spännande att se när allt är på plats och du har "bott in dig". Kram från mig/Kine

  SvaraRadera
 4. Hej Metta. Härligt att du fått så god hjälp och att allt gått så bra. Lycka till med allt nu och hoppas vi ses framöver. Kram./Ella.

  SvaraRadera
 5. Huvudet upp och fötterna ner. Skönt att läsa att du mår, efter omständigheterna, bra. Lycka är att ha vänner som ställer upp när man själv inte klarar allt på egen hand. Fast du tycks klara mycket alldeles själv. Du och Laban får ha en fortsatt skön sommar.
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att du är på plats och att allt verkat gått bra. Förstår vilken omställning allt måste vara. Det är tur att du är en person med positivt tänkande. Dessutom har du ju många vänner omkring dig som verkar ställa upp bra. Jag antar att det måste kännas tryggt. Lycka till med din nystart.

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att allt är på plats nu. Måste varit väldigt jobbigt. det är ju så mycket bara att ta reda på efter den som gått bort. Ännu mer om man ska flytta också. Jag bor ju kvar, tycker jag inte är klar ännu med att rensa ut fast det snart har gått ett år. Hoppas ni kommer att trivas bra på nya stället både Laban och du!! Kram från Mona

  SvaraRadera
 8. Så skönt att du kommit på plats och uteplatsen ser underbar ut. När jag åker till Sverige snart ska jag hjälpa min mamma att flytta så att hon också kan få en nystart efter att ha blivit ensam. Ser fram mot att höra om du går igenom din garderob efter kapsel-konceptet! Kramar

  SvaraRadera
 9. Härligt att läsa stor kram från mej !

  SvaraRadera
 10. Metta, så kul att höra hur det har gått med flytten och livet i övrigt!
  Jag tänkte att jag skulle ha hört av mig till dig på semestern, men dagarna rann iväg alldeles för snabbt... och du har haft fullt upp med flytten, det förstår jag!
  Skönt att ni börjar komma på plats nu.
  Vi får höras av, så att vi får sticka en liten stund och jag får komma och se hur du har det. Men vi väntar förstås tills du vill och orkar med :)
  Kramar Marita

  SvaraRadera
 11. underbart att läsa att ni är på ny plats och att ni verkar finna glädje i det nya trots tider av kånkande,våndor och vemod.jag önskar dig en fin ny sticksäsong.

  SvaraRadera