fredag 8 augusti 2014

Återfunnen energi

Nu har det gått en vecka sedan jag lämnade huset och börjar så sakta få ordning i lägenheten. Tar det mycket lugnt, planerar noga hur jag vill ha det i mina lådor och skåp och vet att det kommer att ta tid. Den här gången har jag tänkt få ordning och reda från början och en bestämd plats för varje sak. Avskyr att lägga tid och energi på att leta efter saker som jag söker. I samband med flytten blev det stora utrensningar, men märker att det fortfarande finns en del jag inte behöver.

Det första som ska få en extra genomgång är garderoben. I veckan fick jag tips på Medeas blogg om kapselgarderob. Man bygger upp en garderob med ett visst antal plagg som man älskar att använda och som man kan variera. Tror att det skulle passa mig, då jag gillar att ha en minimal garderob med många kombinationsmöjligheter. Eftersom jag gått från storlek 42 till 38 (inte medvetet) under de två senaste åren behöver jag anpassa garderoben så kläderna inte är för stora och hänger på mig. Samtidigt vill jag inte köpa bara nytt utan vissa plagg vill jag försöka sy om. Bl.a. tog jag tag i en kjol som ursprungligen var storlek 44, sprättade, sydde om och nu passar den perfekt. Har faktiskt glömt hur roligt jag tycker det är att sy (har en gammal sömnadsutbildning från Femina och Tillskärarakademien i botten) och sydde mycket förr både till mig och andra.
När jag städade gamla förrådet hittade jag 2 omlottkjolar, troligen från 80-talet, en i jeanstyg och en i enfärgad lila bomull. Tänkte först kasta dem, men nu är de avkortade och vips är de användbara igen.
Tillsammans med byxor, slacks och toppar får de bilda stommen i sommargarderoben och snart gäller det att planera för hösten. Problemet är att jag har svårt att hitta skor som passar mina fötter, men igår blev det ett par nya skor på rean. Jag ska försöka göras ett bildcollage av garderoben, men är inte så bra på det, så jag vet inte om jag lyckas.

Solen skiner idag med och mesta tiden njuter Laban och jag på altanen. Nu är det dags att fälla upp parasollet och hämta en kopp kaffe.

Ha en bra helg!

9 kommentarer:

 1. Min garderob skulle behöva en rensning den med. Är för lat för att sy om, så det blir till att sälja eller ge/skänka/byta bort. Jag är kanske snarare på väg från 38 till 42, och jag lovar, det är inte frivilligt det heller. De extra kilona hade inte gjort mej något om det inte var det dör med att kläderna kan bli lite små :)
  Fortsätt att ha der sp bra där under parasollet på altanen. När det gäller collage är jag ingen mästare, men jag använder picmoncey. Laddar in bilder från datorn, eller picasaweb om jag använder paddan. Visar dej gärna om du tror att jag kan lära dej något. Kram

  SvaraRadera
 2. Ursäkta mina felstavningar, lär mej visst aldrig med paddan.

  SvaraRadera
 3. Skulle också behöva göra en rensning, överallt;)! Må så gott!! Kram Anita på Gotland

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att läsa om din nya energi. Och så bra att du tar det i lugn takt. Man ska ju hinna njuta av sommaren också. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Lugnt och fint är min melodi. =) Gott att höra att du hämtar dig. Ibland önskar jag att vi flyttade också - bara för att få rensa maximalt. Eller skulle man kanske ställa ut ALLT på gården och bara ta in det man verkligen behöver...
  /kram

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att du börjar komma igång. Man behöver inte göra allt på en gång, utan ta det lite i sänder. det där med kläder känner jag igen, det blev lika för mig men jag syr nog inte om något utan skänker bort det mesta som är för stort. Ha det bra! Kram från Mona

  SvaraRadera
 7. Härligt att se att saker och ting ordnar upp sig för dig, hoppas du hinner njuta lite på altan också så du inte plockar för mycket, ha det gott

  SvaraRadera
 8. Så underbart att du börjar komma igång igen. Ni har det säkert så hemtrevligt där du Laban. Och visst är det skönt att bara kunna ta allt i sin egen takt.

  SvaraRadera
 9. Det var ett tag sedan jag var inne på din blogg.
  Du befinner dig i samma situation som oss ser jag.
  Vi flyttade den 2 mars in till stan från Simonstorp.
  Det är klokt att ta det lugnt. Vi har många kartonger kvar att plocka upp. Och ännu inga gardiner.
  Kram från Michaela/Kaela

  SvaraRadera