måndag 17 februari 2014

Hjärtefilten och syfestivalen

Så är min hjärtefilt färdig och inlämnad. Tyckte nog att den var litet besvärlig att få som jag ville, men jag hoppas den kommer till glädje till ett litet barn i Etiopien.
I lördags åkte Kine och jag buss till Älvsjö för att besöka syfestivalen och delta i Stickas årsmöte. Alltid lika spännande att komma dit - inte för att handla utan mer för att få inspiration och framförallt att få träffa andra stick- och bloggvänner. Den här gången blev det extra spännande för jag hade bestämt att träffa Evas, vars blogg jag följt i flera år och som jag inte mött tidigare. Verkligen trevligt att få ses live och att få en varm kram på riktigt och inte bara en "nätkram".  Hoppas det blir fler möten i framtiden.

En verkligt stor och glad överraskning blev det också när jag fick träffa ytterligare en kär bloggvän, som jag "känt" i flera år och aldrig mött tidigare. Plötsligt står Rosenvante från Gotland framför mig och presenterar sig. Hade inte en tanke på att hon var där och att hon kände igen mig bland alla besökare. Stora famnen givetvis och mycket att prata om,  bland annat om barnbarn och våra hundar.

Så fantastiskt att samma dag få träffa två av mina tidigaste bloggvänner. Känner att jag måste bli bättre på att uppdatera bloggen och läsa andra bloggar, då det ger mig både energi och inspiration. Så var det dags för årsmötet, som besöktes av många medlemmar. Alla fick ett garnkit i glada färger för att kunna sticka  Tant Koftas äpplen.  I övrigt blev det två garnnystan till vantar eller sockor och en omgång Cubics strumpstickor #3 som fick följa med mig hem.  En helt fantastisk dag som jag får leva länge på.

Tyvärr hade inte KM mått så bra under dagen och både hemtjänst och hemsjukvården hade fått rycka in. Kan möjligen vara att han fått en släng av förkylning, som jag smittat honom med. Något piggare idag, men jag ska tala med US på måndag om han kan åka på sin behandling. Det är nu tredje veckan som börjar på måndagen. Laban blev i alla fall glad när jag kom hem, då han tyckt att det varit mycket folk hemma och han haft jobbigt att "vakta" husse.

Märker att det är dags att sova för länge sedan, så det är tid att stänga datorn.

PS Det blev ingen bild i natt, men nu ska den vara på plats DS

5 kommentarer:

 1. Goaste Metta, jag är så glad över att äntligen träffa dig, en varmare, vänligare och omtänksammare person får man leta länge efter. Tråkigt att det inte varit så bra hemma med KM, hoppas han piggnar till snart så det ordnar sig med hans behandlingar framöver.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Åh va roligt om jag hade kunnat åkt och träffa er alla, ha det gott

  SvaraRadera
 3. Känns som denna syfestival, som ju var den första för mig på många år, fick ett alldeles speciellt värde då jag fick träffa flera från "nätvärlden". Hoppas din man mår bättre och kan få sin behandling.

  SvaraRadera
 4. är såååå ledsen att jag missade dig o festivalen i lördags :(
  sköt om dig o KM o klappa lite på Laban!
  saknar dig,
  kramar i massor

  SvaraRadera
 5. Instämmer i kören, jätteroligt att få träffa dig, igen får man väl säga. För inte visste jag att vi träffats redan sedan tidigare. Och du mindes mig men med en ledtråd så visste jag ju precis. Visst hade vi det trevligt på symässan? Hoppas du mår bra och att maken mår bättre. Vi ses nog igen, någon annan stans. Kram

  SvaraRadera