fredag 21 februari 2014

Uppdatering

Dags för litet uppdatering. Laban och jag är ensamma hemma, då KM fått stanna på US eftersom han haft feber och varit jättetrött i veckan. Man har gjort ett uppehåll i behandlingen till måndag och han har fått antibiotika. Lät litet piggare igår när han ringde mig och det känns lugnt för mig att veta att han får bra vård.

I lördags utökades släkten med en liten flicka som heter Stina. Det är min svägerskas fjärde barnbarnsbarn och jag gläder mig åt att ha fått sticka en liten tröja till henne.


Tittar på OS och fortsätter sticka på sjalen "The Chubby Juggler", som går fram så sakta, men ibland har det blivit så spännande att jag tyvärr fått sticka några varv baklänges

Huset är sålt och vi blev mycket nöjda. Nu går mycket tid åt till att fundera över vilka möbler som ska följa med till lägenheten och hur vi ska möblera den på det mest effektiva sätt. Vi ska ju minska boendet från 5 rum och kök på 119 kvm till 3 rum och kök på 73.5 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bl.a. får vardagsrummet bli tv-rum också och mitt sovrum får ha en sy- och stickvrå. Det största problemet blir nog att rensa bland alla böcker och minska från 8 överfulla bokhyllor till 3-4. Jag har ju haft så många intressen under olika perioder av mitt liv, så naturligtvis blir det inte så lätt att bestämma vad som får följa med. Min väninna G var hos mig på kaffe idag och var intresserad av några av böckerna jag samlat på under min kviltperiod. Några bitar lapptäckstyg fick följa med henne hem, men det finns minst 4-5 backar kvar som jag inte kan ta med mig. Får i första hand koncentrera mig på att ha plats för alla stickade alster och garner. Som ni ser har jag ett stort arbete framför mig, men samtidigt känns det skönt att få litet ordning och reda i den nya bostaden. Vi har ju bott i huset i 22 år och på den tiden hinner man samla på sig mycket. Som tur är har jag tid på mig, även om det går fort och inflyttning ska ske den 30 juni enligt besked idag.

Enligt prognosen i tidningen ser det ut att kunna bli litet solsken i morgon, vilket Laban och jag gärna vill ha
Ha en skön helg!.

3 kommentarer:

  1. Så tråkigt att KM blev sjuk med feber, men skönt att höra att du känner dig lugn och trygg ändå.
    Fin modell på koftan du gjort. Satt just och tänkte på att det var nog dags för nått stickat till Arvid, mitt lilla barnbarn. Jisses de är ju så många nu så det går inte att hålla reda på vad de får längre. :)
    Vet du jag tror det är nyttigt även om det är jobbigt att flytta ibland. Man samlar ju på sig både det ena och det andra som bara ligger för att det kan vara bra att ha. Men böcker då blir det svårt, det känns så sorgligt att skiljas från vissa även om man inte kommer att läsa dem igen. Man har minnen och vissa relationer med dem bara. Lycka till nu med allt och att sticka bakåt är nog ganska vanligt i dessa dagar skulle jag tro. Kram

    SvaraRadera
  2. Så skönt att ni fått huset sålt. Och att ni inte måste flytta ut på stört. Förstår att det kan kännas övermäktigt ibland att tömma ett helt hus och försöka klämma in det i en 3a. Tråkigt att din man blev dålig och samtidigt skönt att han fick stanna och får vård där han är. Tröjan du stickat är så fin.

    SvaraRadera