söndag 3 november 2013

Vincents kofta

Sedan sist har jag stickat färdigt koftan till Vincent,  min svägerskas barnbarnsbarn, som föddes i början av sommaren. Garnet jag stickat i är Lima, så koftan blir bra att ha i vinter,


Så har jag provstickat ett par vantar åt Kine, som har gjort ett eget mönster. Mycket trevliga att sticka och nu saknas bara tummarna.

Har också börjat på en kofta i brun Drops Alpaca, ett antal nystan som en gång skulle bli en sjal, men nu kommer till användning. Mönstret jag använder är Milena, som jag hittat på Ravelry. Gör vissa ändringar med tips från andra som stickat den och ärmlängden får bestämmas av hur långt garnet räcker. 

Kan just nu inte sticka något komplicerat, eftersom jag opererade mitt vänstra öga i torsdags. Det var något som heter pterygium = bindvävsförtjockning och som höll på att växa in över pupillen. Nu ska jag ta både salva (en vecka) och droppar (6 veckor) för att det ska läka ordentligt. Det gör att synen är litet dimmig och jag får förstora bokstäverna när jag ska läsa och skriva på datorn. 


4 kommentarer:

 1. Jättefina koftan till en liten pojke!
  Tänker på dig.
  Hoppas att dimman lättar snart
  Teta

  SvaraRadera
 2. Hoppas du är mycket bättre i ögat nu.
  Jättefin kofta. Kram. /Ella.

  SvaraRadera
 3. Koftan är så fin! Hoppas ögat blir bättre och bättre!

  SvaraRadera
 4. Så gullig kofta du har stickat! Den kommer säkert att användas mycket, för det är ju en så bra modell också!
  Hoppas att du snart blir bra i ditt öga! De är man ju så beroende av.
  Kram, Marita

  SvaraRadera