onsdag 26 juni 2013

Ett speciellt stickcafé

Ikväll har jag varit på en mycket speciell träff med ett stort antal medlemmar i Stickcafé i Norrköping. Det speciella var att vi alla ville krama om Anna, som startade fb-gruppen för snart 1 år sedan. Anledningen var att Anna, hennes sambo och hunden klarade sig oskadda, när deras hus brann ner till grunden för en dryg vecka sedan. Det var helt otroligt att höra henne berätta om hur de vaknade vid 2-tiden på natten och upptäckte att det brann på altanen. Det var precis tillräckligt med tid för att ta sig ut, larma Räddningstjänsten och se huset helt övertänt. Allt Anna lyckades få med sig var en telefon och en jacka. Det går egentligen inte att förstå hur det måste kännas att ha förlorat hela sitt hem. Annas viktiga råd till alla är

 1. skaffa brandvarnare (om du inte redan har) och testa dem           regelbundet
 2. skaffa brandsläckare
 3. skaffa Dropbox (gratis) och lägg över dina bilder och annan dokumentation du vill skydda 
Vi blev alla mycket berörda av Annas berättelse och det var många kramar hon fick ta emot. Som tur är har Anna underbara grannar, många vänner både personliga och på facebook och alla har ställt upp med husrum, kläder och annat som kan behövas. Brevlådan fylls med en mängd paket varje dag. Vi på stickcaféet lämnade bidrag till att köpa garn och stickor. Dessutom fick hon flera påsar garn, stickor och annat stickrelatera. Även nål, tråd och sax kan vara välkommet, när man saknar allt. Hon berättade också om de problem som uppstår när inte heller har ett id-kort.

Livet kan snabbt förändras, men den här gången blev det givetvis stora  materiella skador, men det viktigaste är att Anna, hennes sambo och hunden klarade sig oskadda. Samtidigt blir man så glad och förhoppningsfull när man ser all kärlek och medmänsklighet som finns.

Tack Anna för att vi fick ta del av din berättelse! Vi tänker på dig!  Kram

3 kommentarer:

 1. Fy vad hemskt! Och vilken tur att de klarade sig. Jag vill också skänka garn och annat. Hur gör jag?

  SvaraRadera
 2. En fullständig mardröm, tur att de kom ut ur huset i tid.

  SvaraRadera
 3. Det, att ens hem skulle brinna upp, är väll en av dom värsta mardrömmar man kan tänka sig. Skönt att alla tog sig ut i tid.

  SvaraRadera