lördag 4 maj 2013

Seniorhunden Laban

Nu har Laban kommit till vårt hem och det går jättebra. Han har acklimatiserat sig och verkar trivas mycket bra. Genast gjorde han min fåtölj till sin och där ligger han och myser. Jag får låna KM:s fåtölj så länge han är på växelboendet, men det finns plats för ytterligare en fåtölj i tv-rummet, så det blir till att möblera om tills husse kommer hem. 
Han är en mycket nyfiken och pigg liten seniorhund, som också är mycket social och lätt att ha med sig. Igår tillbringade vi en jätteskön kväll hos en väninna på hennes altan och idag drack vi kaffe hos en granne efter att ha deltagit i samfällighetens vårstädning.  
Han älskar att promenera och håller på att utforska omgivningarna och har redan träffat några av områdets hundar. Eftersom han inte gillar att vara ensam hemma får han följa med mig och har inga problem att åka med i bilen, där han har övertagit Theddys bur. Han har också varit med på Granens Aktivitetscenter och givetvis har han besökt husse ett par gånger på Lennings.
Vi trodde det skulle bli litet besvärligt för honom på nätterna och att han skulle "yla" och at tvi inte skulle få sova. Men så blev det inte utan när vi första kvällen kommit upp för trappan, styrde han direkt mot mitt sovrum, hoppade upp i sängen och där har vi sovit tillsammans varje natt och det går hur bra som helst. 
Nu kommer han och påminner mig om att det är dags för en kvällspromenad. Här kommer några bilder på honom och fler följer. 
Ha en bra fortsättning på¨lördagskvällen!

10 kommentarer:

 1. Sicken gosing! Han känner sig trygg hos dig.

  Ha det gott//kram Gun

  SvaraRadera
 2. Så härligt att allt gått bra med Laban! Husse blir säkert också nöjd och glad över att ha en hund i huset igen! Kram

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara en bestämd herre det där :-)
  Skönt att det går bra för er.
  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Så härligt Metta att du har fått ännu en fyrbent kompis. Han verkar trivas perfekt hos er och jag tycker det är som det ska att han får behålla sin fåtölj. Djur är som gjorda för att skämma bort och ömma för.
  Kram och ha det så bra alla tre, Marita

  SvaraRadera
 5. Härlig hund du fått! Vad roligt att han finner sig till rätta på en gång. Skönt att du kan ta honom med när du ska på olika ställen. Ha det så bra med Laban. Kram från Mona

  SvaraRadera
 6. Så kul med en ny hund och att ni trivs med varandra!
  Miastickar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser alldeles underbar ut.
   Han hittar "sin" fåtölj direkt.
   Och sovplatsen är självklar.
   Nära dig.
   Kram
   Teta

   Radera
 7. Så fin och värdig. Trygg och nöjd.
  Precis en sådan hund passar er.
  Inga bekymmer bara glädje.
  Härligt att höra. Ha det gott och
  hälsa Husse.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig liten kamrat du/ni har fått.
  Förstår att han blir älskad.

  Allt gott!

  SvaraRadera