söndag 24 mars 2013

Påskmarknad

I solen var det riktigt skönt idag, men litet snålt i blåsten när den gick i moln. En lapp i brevlådan hade inbjudit till påskmarknad på Ånestad Gård, så min väninna D och jag hade planerat en promenad dit. Hennes dotter H var hemma från storstaden och gjorde oss sällskap.Både hantverk, blommor och mat fanns att köpa och för barnen ordnades ponnyridning. Det mest intressanta var utställningen om "Den Goda Jorden", en ideell förening som arbetar för att stoppa urbaniseringen på åkermark och en utställning med text och bilder om Ånestad Gårds historia.

Gårdens nuvarande ägare berättade att Ingegerd Cederberg år 2009 skrivit en bok om gårdens historia. Boken heter "En föränderlig värld" och finns att låna på biblioteket, vilket jag givetvis ska göra. Trots att vi bor så nära gården, kände jag inte till något om dess historia, som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden.

Nu blir det litet stickning på mina kattvantar Pelle, design EvaL8.Ha en bra söndagkväll!

7 kommentarer:

 1. åh det mönstret har ju jag också, det hade jag glömt, det är så fint

  SvaraRadera
 2. Trevligt med marknader. Ibland vet man mindre om hembygden än andra ställen.
  Jättefina vantar.
  Kram från Mona

  SvaraRadera
 3. Glad Påsk Metta!! Hoppas att ni får en solig och härlig helg!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du tycker att Den Goda Jordens budskap var intressant. Du hittar mer information på www.dengodajorden.se och/eller www.facebook.com/dengodajorden

  SvaraRadera
 5. Lät som en intressant marknad. Lovande bild på kattvantar.

  SvaraRadera