onsdag 13 mars 2013

Mera vantar

Vad vore livet utan vantstickning? Just nu verkar vantar vara min passion och det som ger mig både avkoppling och stort nöje. Först ett par med hålmönster. som är marstemat i Vottealong 2013. Stickade i Lima, som jag har kvar efter min Fana-kofta.


Det andra vantparet är Stickas Årsmötesvante, som vi fick garn och del 1 av mönstret till på årsmötet. Härligt mjukt garn Sandnes alpakka strømpegarn i vitt och grått. Första gången jag stickade ett litet intarsiamönster bara på vantens ovansida.


Nu ska jag leta fram nytt garn och lägga upp maskor till ytterligare ett par.Ska fundera litet på färger och mönster och se vad som finns i mina "gömmor".

Gillar inte att det var vitt på marken i morse och att jag måste skotta igen. Vill ju så gärna ha vår nu!!!!

3 kommentarer:

 1. Så vackra vantar du nu stickat igen! Ja man kan undra hur mycket vantar liksom har lust att sticka. Jag har då riktigt hamnat i vant- och muddträsket, men det är så himla roligt. Nu har jag då åtminstone stickat koftor till barnbarnsflickorna och håller på med en tröja till barnbarnet Max. Dessutom har jag börjat på en spetssjal. Det är min andra i mitt liv! ;-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina vantar! Jag älskar verkligen den där snygga kanten du har gjort på de båvita!
  Och snö...jaa, visst har man tröttnat på det för länge sen! I veckan som kommer låter det som det ska snöa i flera dagar... Hoppas verkligen att det är det sista på den här vintern. Nu längtar jag verkligen efter vår!

  SvaraRadera
 3. hej hopp!
  är här inne o snokar lite :)
  underbara vantar, jag ska nog försöka mig på att sticka ett par :) hittills har jag juh bara virkat tumvantar!
  kraMyz

  SvaraRadera