söndag 6 januari 2013

Trettondagen 2013

När det är trist och mycket dimmigt ute, lockar det tyvärr inte till den långpromenad som jag siktat på idag. Då gäller det att lysa upp tillvaron med hjälp av värmeljus. Har en stor förkärlek för ljuslyktor och här har jag samlat några av dem. De två till höger och vänster längst fram är en julklapp från Tiffany, som jag blev så glad och överraskad över..Tiffany fick ingen julklapp av mig eftersom hon fyllde 6 år den 30 december, men då uppvaktades hon med en påse hundgodisoch en kasse jag sytt och broderat. Godiset gillades av henne och matte tyckte om kassen.


Håller på och stickar på min kofta Paulie och snart är det bara framkanterna och kragen kvar. Var orolig för att inte garnet skulle räcka, men som tur var fanns några nystan kvar av det mörkare blå och jag kunde köpa till ett. Har gått med i en FB-grupp som heter "Votteanlong 2013", vilket innebär att man ska sticka ett par vantar i månaden under 2013. Temat för januari är "striper"/ränder och mudden på den första vanten ser ut så här.


I helgen har det blivit en del sport på TV trots att KM inte är hemma, men den stora behållningen har varit "Bletchley Circle" som visats på SVT2 i tre avsnitt. Hade missat den först men har nu ett den dels på SVT Play och reprisen som gick idag. Kan verkligen rekommendera den, speciellt om man som jag gillar 50-talet. Stickning var populärt då också.

Ha en bra fortsättning av Trettondagen!

6 kommentarer:

 1. Här har det varit rätt så fint väder men jag har inte gjort nån promenad ändå. Är lite slö.
  TV-serien var verkligen bra. Spännande, jag hoppas det blir en fortsättning, hon verkade ju inte tycka att det var så roligt att bara vara hemma och laga mat!!
  Har du några problem med att lägga in bilder på bloggen? Jag får inte in mina.
  Ha en bra ny vecka.

  SvaraRadera
 2. Vi tog en långpromenad, det var inte alls halt i promenaderna men bitvis en och annan isfläck. Det är ju rätt tröttsamt att spänna sig när man går så vi hoppas pålånga härliga vårpromenader när det torkar upp! Skulle gärna vara med i Vottenanlong. Få se hur det blir.

  SvaraRadera
 3. Du är flitig och gör så fina saker.
  Hoppas vi ses på Cafeét.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 4. Oj oj en Vottelong!! Jisses vad det kliar i stickfingrarna att delta, men egentligen har jag faktiskt inte tid.
  Fina presenter du ger!

  SvaraRadera
 5. klart man måste lätta upp det med lite ljus, men på något sätt tycker jag att det redan är ljusare ute, kanske ett önsketänkande, ska nog in på fb och kolla vad det var för grupp med vantar du tipsade om, ha det gott

  SvaraRadera
 6. Det hade varit roligt om du hade kunnat komma till Vrigstad.
  Jag hoppas att detta blir så bra så att det kan bli fler stickhelger! Så vi får kanske ses vid annat tillfälle :-)

  SvaraRadera