söndag 27 januari 2013

Stickat i januari

Mina goda förhoppningar för 2013 har redan spruckit - åtminstone när det gäller bloggen. Kan inte fatta att det är tre veckor sedan jag gjorde mitt förra inlägg. Tiden bara rusar iväg och springer tydligen ifrån mig.

Nu är jag här och stickningen har jag i alla fall hållit vid liv och börjar med att visa mina randiga vantar till Vottealongen 2013, där januari månads tema är striper.

Fler vantar är på gång. Först Stickas Mysterievante där jag kommit halvvägs och har bestämt att jag gör tumvantar i stället för fingervantar.

I samband med 5000-kalaset på FB fick jag välja ett vantmönster från Pysselochknåp och det blev Jackpot med körsbär. Har bara börjat på den första och stickar med restnystan. Tack Maria för trevligt mönster!

Det stora projektet i vinter har annars varit koftan Paulie som jag stickar i gruppen Kofthäxorna. I år är den är färdig i god tid före påsken. Inte så lätt att fota då ljuset är så konstigt, men så här ser den ut på min provdocka som får agera modell.

I veckan har jag varit 6-årskaffe hos Tiffany. Hon hade varit ute på en långpromenad på förmiddagen, var jättetrött och sov mest hela tiden. Matte bjöd på jättegoda semlor till kaffet och vi hade en mycket trevlig pratstund.


Vecka 7 kommer att bli en händelserik vecka, som jag ser fram emot. KM kommer att vara på Lennings, vilket passar bra, då jag inte behöver ha någon avlösning för honom. Onsdagen den 13 feb ska jag hålla ett litet miniföredrag på Granens Aktivitetscenter - "Stickning på riktigt och på internet". Torsdagen den 14 feb har jag blivit inbjuden av Hälsans nya verktyg att prata om mina två liv - som anhörigvårdare och livet på nätet. Veckan avslutas med bussresa till Syfestivalen/Stickas årsmöte.

Just nu är det grått ute och -1,2, men jag ska försöka övertala mig själv att ta en liten promenad. När jag hade Theddy att promenera med, behövdes ingen övertalning, så idag saknar jag "tvånget" att gå ut oavsett väder.

Ha en bra söndagseftermiddag!

11 kommentarer:

 1. så mycket fint du stickat och vilken underbart rolig vecka du har framför dig, ha det gott

  SvaraRadera
 2. På bloggen ofta eller ej - det är väldigt fina saker du visar när du är här i alla fall.
  Det låter som om du har en vecka att se fram mot. =)
  /kram

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fin din Paulie blev !!!!

  SvaraRadera
 4. Du lyckas verkligen göra ditt liv rikt, med KM, med stickningen, med vännerna på nätet osv. Du är en god förebiild och va bra att du är ute och föreläser så fler får upp ögonen för nätet!

  SvaraRadera
 5. Här är det en som också "glömmer" att blogga fast jag vill. Jag vet inte riktigt vad jag gör istället.
  Ha en skön fortsatt söndagkväll!!!

  SvaraRadera
 6. Du gör så fina saker Metta! Koftan passar dig perfekt, såg när du provade den. Du gör ett jättejobb som anhörigvårdare önskar att du får en härlig "egenvecka" med alla dina egna aktiviteter! Kram från mig

  SvaraRadera
 7. Oh vad mycket fint du gör!!
  Koftan gillar jag verkligen. Jag beundrar dig som vill och törs ställa dig upp och hålla föredrag!
  Det är säkert tacksamt också.
  Ha en bra vecka!
  Kram från Mona

  SvaraRadera
 8. Din Pauli blev alldeles underbar
  Teta

  SvaraRadera
 9. Vad mycket fint du stickar på Metta!
  Så mycket fina vantar och koftan blev ju superfin! Den kommer du säkerligen ha mycket glädje av :)
  Födelsedagsbarnet ser ut att ha haft ett bra kalas :) Vilken tur att du har henne nu, som du kan låna. Även om det känns trögt att dra på sig alla kläder, så är det ändå rätt skönt när man har kommit ut.
  Lycka till med dina föredrag. Strongt gjort att stå framför alla och prata :)
  Ha en jättekul resa till Stockholm!!
  Kram Marita

  SvaraRadera
 10. Så fina skapelser du gjort och det verkar som du har fullt upp! Kul att du blir engagerad som föreläsare.

  SvaraRadera
 11. Den koftan är riktigt fin!

  SvaraRadera