tisdag 13 november 2012

Positiv energi

Ja, det kan jag verkligen kalla det gensvar som jag fick på torsdagen i förra veckan. Jag var inbjuden av Hälsans Nya Verktyg att berätta litet om mitt liv som anhörigvårdare och mitt liv på nätet. Jag har tidigare levt ett mycket aktivt liv med resor, studier, föreningsverksamhet och hantverksaktiviteter av olika slag. Som anhörigvårdare märker man snart att man lätt kan bli bunden vid hemmet och inte heller orkar lika mycket som tidigare. Det blir att man måste tacka nej till en del aktiviteter och risken är att man kan bli isolerad och tappa tidigare kontakter. Som tur var upptäckte jag för nästan sex år sedan att nätet skulle bli min räddning. Jag hade litet vana vid dator redan innan jag blev pensionär, vilket givetvis har varit en fördel för mig. Har haft Internet i många år, men det var inte förrän jag skaffade mig en egen blogg 2007, som jag förstod att detta var början på ett "nytt" liv. Från början var bloggen en stickblogg, men nu innehåller den en del om blommor och livet i övrigt också. Bloggen har gett mig en mängd vänner, några som jag träffat IRL och andra som jag känner via bloggen. Från bloggen har nätkontakterna vidgats till Ravelry, en community med över 2.000.000 medlemmar, där man i dess databas hittar både inspiration, mönster och grupper man kan delta i. Nästa steg blev Facebook, där jag bl.a. är med i Online Stickcafé och en grupp som heter Kofthäxorna. Det här var något av det jag berättade för ett stort antal åhörare.Det blev ett överväldigande gensvar och många fina lovord jag fick efter mitt föredrag. Det kändes mycket bra och vem vet jag kanske får fler uppdrag att berätta om hur man kan få ett positivt liv på äldre dar. Som tack fick jag en fin present bestående av en bricka, grytlapp och värmeljushållare, som kom från Textilbutiken, daglig verksamhet i Linköpings kommun.Idag har KM åkt till sitt växelboende för två veckor och ikväll ska jag ta det lugnt för att i morgon fortsätta på några halvfärdiga alster till helgens julmarknad.

7 kommentarer:

 1. Så roligt att du fick ett sådant gensvar! Förstod väl det redan innan. Man saknade dig i Uppsala på Stickas träff för lokalombud, jag med, alla hälsade så mycket! Ta det nu lugnt och fint de närmaste veckorna, vila och må gott. Vi ses. Kram Kine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ikväll har jag inte gjort många "knop" utan bara kopplat av - några varv blev det väl. Hoppas vi kan åka båda två nästa år till Säter. Kram Metta

   Radera
 2. Jag tycker det är så bra att du sprider hur fantastiskt nätet kan vara som ett komplement till det vanliga livet. När vi inte längre är så rörliga och pigga så kan nätet bryta vår isolering.

  Jag har en person i min närhet som tycker jag är konstig som har vänner på nätet. Det kan ju inte vara riktiga vänner, tror hon. Jag försöker berätta om hur bra det är nu när jag inte längre orkar med ett aktivt vanligt socialt liv. Men jag anses mest som lite konstig som tycker detta är bra.

  Du är så duktig på så många olika saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina värmande ord Cicki. Visst är det fantastiskt med nätet och de vänner jag fått via bloggandet. Hoppas verkligen att jag kan få ut mitt "budskap" att de vänner jag har på nätet betyder väldigt mycket för mig. Önskar bara att jag hade mer tid att läsa och kommentera vännernas bloggar.

   Hoppas allt är bra med dig! Kram

   Radera
 3. Stor kram till dig jag tror det har stor betydelse att du kan tala dig varm för det positiva med internet. Med önskan om att du får samla mycket kraft under de här två veckorna.

  SvaraRadera
 4. Du är en människa att se upp till! Jag tycker du gör och säger så mycket bra. Roligt att du blir uppskattad när du håller föredrag. Jag har också blivit lite av anhörigvårdare nu. Maken har prostatacancer som börjat sprida sig, han mår inte alls bra nu.
  Men vi hoppas på bättring. Kram Mona

  SvaraRadera
 5. Det låter härligt. Några PRO medlemmar har haft lite datakurs i matsalen utanför mitt kontor. Försöker peppa dom så mycket jag kan. Kanske berättar jag om dig när dom börjar om efter jul! Är det OK för dig?

  SvaraRadera