måndag 9 juli 2012

USA-besök

Börjar med ETT STORT TACK för alla uppmuntrande kommentarer till mitt förra inlägg. Det ger mig ett nytt energitillskott och just nu känns det riktigt bra. I morgon ska KM till växelboendet på Lennings för nästan 2 veckor och då hoppas jag att jag ska få en del "surdegar" åtgärdade. Tänker också ta det litet lugnt för att samla ny kraft.


Igår tog jag Swebus fram och tillbaka till Stockholm för att stråla samman med min bror, Laura och hennes man Brian, som är på besök i Sverige. Det är första gången vi får tillfälle att träffa vår amerikanska släkt. Vår morfar Ernst och Lauras farfarsfar Edward var bröder och den senare utvandrade till USA 1902. För några år sedan började min bror och jag forska på släktnamnet, vilket den amerikanska delen av släkten också gjorde och till slut fann vi varandra via FB. Efter några dagars convention i Estland blev det tid för 3 dagars besök hos min bror i Stockholm. Helt underbart att få träffa dem och nu får vi hoppas att vi får ses snart igen.


Jag möttes vid Cityterminalen och vi började med en tur runt Djurgården. Vädret var grått och disigt till att börja med, men vi klarade oss från regn så när som på några droppar.Tursamt då en del platser fick mycket regn. Första skuren kom på hemresan när bussen passerade Skärholmen. En promenad över Norrbro mot Gamla stan och slottet. där vi först drack kaffe på borggården och sedan såg vaktparaden, vaktavlösningen och lyssnade på musiken. Vidare promenad genom Gamla stans gränder, en tur till Fjällgatan för att titta på utsikten över Stockholm. Dagen avslutades med besök på en italiensk restaurang på nedre Kungsholmen i närheten där min bror och jag växte upp och lekte som barn. Utsökt mat och vi var mer än nöjda.
(varför blir det vit bakgrund ibland?)


Thank you Laura and Brian for a very memorable day in your company. Looking forward meeting you again. Big hugs and love!

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att hitta släktingar som man inte visste fanns. Sen att få träffa dom också. Fina bilder. Jag har släktforskat lite men inte hittat några som emigrerat.

  SvaraRadera
 2. Så spännande att ni hittade varandra så där. Släktforskning är spännande. Vad som helst kan dyka upp.....:-)

  SvaraRadera
 3. Men så roligt ni verkar ha haft! Och så mycket fint i Stockholm ni har hunnit att se!
  Så kul att ni har hittat varandra och tur att världen inte är lika stor längre, som den var när er släkting utvandrade. Nu har man ju faktiskt möjlighet att mötas igen :)

  SvaraRadera
 4. Min systerson var en av de som vaktade slottet i söndags.

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk historia och att ni lyckades hitta varandra och därtill få träffas, helt otroligt kul.

  SvaraRadera
 6. Måste ha varit härligt att träffa dem! Tänk vad internet har underlättat att söka och hitta gamla vänner och släktingar...

  SvaraRadera