tisdag 3 juli 2012

Mycket att visa och berätta

Märker att jag har mycket att skriva om eftersom jag legat litet lågt med bloggen sedan midsommar. Har fått tillbaka en del energi och har både stickat och pysslat litet i trädgården. Före midsommar hade jag ett riktigt ryck då jag fick tyg av min granne till nya köksgardiner (på villkor att jag sydde dem), vilket jag gjorde, tvättade också köksfönstren och nästa dag satt gardinerna på plats. Kände mig så nöjd ock tyckte att jag fått ett nytt kök.I hörnet av köksfönstret står en gul blomsterlönn som nu fått sällskap av en orange. Fick två skott av A-M (med den fantastiska trädgården) och har nu lyckats få dem att blomma. Fick också en blomma på änglatrumpeten och nu hoppas jag på flera knoppar.


Förra tisdagen var KM och jag på bussutflykt med Granens Aktivitetscenter till Visingsö. Vi åkte i handikappbuss som kunde ta 6 rullstolar och flera rollatorer. Totalt var vi ca 40 personer. Det var litet mulet när vi startade men vi hade tur och det blev en helt underbart solig dag. På måndagen hade man fått 52 mm regn på Visingsö och det hade ju inte varit kul. Efter överfart med färjan blev det en timmas bussrundtur med en mycket duktig guide, som berättade om öns historia från 1100-talet fram till nutid. Därefter bjöds vi på rökt sik med örtagårdssås, som smakade jättegott.Här hemma har det varit full fart på stickorna eftersom jag skulle sticka färdig hästtröjan och igår överlämnades den till beställaren. Hon var mycket nöjd med den och jag hoppas barnbarnet, som ska få den till sin födelsedag, också kommer att bli.


Kofthäxorna har haft ett socklotteri, där jag deltagit med fyra par sockor. Till min stora glädje är jag en av vinnarna och har fått ett nystan Kauni i ljuslila (som jag fick välja själv). Tack Lotta för den fina vinsten!


Nästa projekt hos Kofthäxorna är sjalstickning. Har länge haft liggande ett mönster jag köpt på Ravelry "Magrathea" och bestämde mig för att sticka den. Har stickat den av en härva Visjögarn Ljus Karamell och eftersom garnet inte räckte har jag kompletterat med en härva i naturfärg. Den var mycket trevlig och snabb att sticka och är redan färdig. Har blockat den en gång, men eftersom garnet är litet tjockt får jag blocka om den för att få spetsarna som jag vill.


Har nu börjat sticka ytterligare en sjal, men den får jag återkomma till senare. KM och jag ska ta en fikapaus, sedan ska jag sätta mig ute med stickningen och delta i Online stickcafé.

Ha en bra fortsättning på dagen!

15 kommentarer:

 1. Här hade det hänt grejer vill jag mena, skönt du hitta energin igen, Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Magrathea är verkligen kul att sticka! Vad somrigt det ser ut i ditt kök! kram

  SvaraRadera
 3. Tack för bilden av blomsterlönn! Har aldrig sett den i gult bara rött. Men jag är värdelös när det gäller krukväxter numera, inte ens mina övervintrade pelargoner har satt knoppar än men jag skyller på vädret...

  SvaraRadera
 4. Jag är helt övertygad om att mottagaren av hästtröjan blir jätteglad. Den är väldigt fin och härliga färger i den. Visingsö är en fantastisk ö att besöka - vi var ett gäng som var där två dagar och cyklade runt.
  Sjalen är verkligen som en karamell!
  Roligt att du fått mera energi igen.

  SvaraRadera
 5. Så roligt Metta, att få se bilderna på två av dina senaste
  projekt.Jag vet att du har lagt ner många timmar och mycket
  energi på "Hästtröjan".Lycklig hästflicka som får den.
  Din Magrathea blev alldeles underbar!

  Teta

  SvaraRadera
 6. Åh så glad jag blir att du känner dig pigg igen. Det märks verkligen på allt du gjort också. Vilken jättesöt tröja du gjort, den ser så välarbetad ut.
  Sjalen har du verkligen hittat rätt garn till, som en varm sommarvind, ljum o skön.

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt sommarfönster!! Din Magrathea skulle jag vilja försöka mig på. Undrar om jag klarar det, den var så söt!! Hästtröjan skulle jag inte våga mig på, den är ju otroligt fin! Kram

  SvaraRadera
 8. Du är fantastisk Metta.Så fina alster./Ella. Kram.

  SvaraRadera
 9. Så underbart med dessa gardiner som visar den skira ljusa fina sommar vi just nu.Härlig sjal.

  SvaraRadera
 10. Underbart med ny energi och vad glad jag blir över
  att du är så nöjd med garnet
  Kramizz

  SvaraRadera
 11. Jag håller med, vilken fin hästtröja det blev! Är helt övertygad att den lilla flickan som får tröjan blir jätteglad! Härligt också för dig att kunna fixa lite hemma och få fint med gardiner och blommor osv. Vet att du jobbar jättemycket med allt därhemma, kul när det blir så fint! Hoppas vi ses snart, kram/Kine

  SvaraRadera
 12. Skönt höra att du har lite energi igen. Och du, du kan säkert lära dig spinna. Det är så avkopplande och ro givande.

  SvaraRadera
 13. Vilken energi du har Metta! Helt otroligt vad du har hunnit med!
  Så himla fint alltihop!! Sjalen ser rolig ut!'
  Kul att höra att ni har kunnat fara iväg på resa också! Kul att få se sig om ibland och Visingsö är ju fint!
  Hoppas att vi kan ses och sticka snart? Jag jobbar sista dagen imorgon :) Jag är nog upptagen på måndag, men sen har vi inte precis bestämt något i förväg.
  Kram Marita

  SvaraRadera
 14. Va kul att du fått energin tillbaka! Både hästtröjan och sjalen är ju superfina!

  SvaraRadera
 15. hej på dej. skulle bara berätta att du är fantastisk duktig jag känner inte dej,men du stickar VACKRA SAKER OCH MED VACKERT GARN. kram f.kerstin i bjuv

  SvaraRadera