onsdag 30 maj 2012

Trädgårdsinspiration

Idag blev det ett härligt besök hos min väninna A-M  och hennes fantastiska trädgård, som jag berättat om tidigare. Tala om inspiration!!! A-M:s entusiasm är verkligen smittande. Kände efter en stund att nu är det dags att ta tag i min egen trädgård. Den har blivit litet vanskött de senaste somrarna, eftersom både energin och lusten har saknats.A-M:s trädgård är ständigt i förändring och för varje gång jag besöker den har det tillkommit nya planteringar, träd och växter.Tyvärr är det svårt att återge känslan av att sitta i denna oas, men visar litet av vad jag fångade med kameran.

Av A-M:s man S fick jag en ny änglatrumpet som heter Flamenco. Den kommer att få rosaröda trumpeter, när  den blommar. Ska bli spännande att se om jag lyckas. Hemma igen bar jag ut den rosa änglatrumpeter som övervintrat i mitt kök och trodde inte mina ögon när jag såg en stor knopp på en av stänglarna. Planterade också fyra stänglar från den gamla änglatrumpeten och som stått i vatten hela vintern och fått en mängd rötter. I morgon ska jag besöka Friis Handelsträdgård för att köpa litet växter till balkonglåda och några krukor. Tycker att det börjar kännas roligt igen :-).Håller på att sticka ett par pom-pom-sockor (utan pom-pom) för att ha i sandaler och sommarskor.


Nu väntar sängen och en bra bok. God natt! Litet annan dygnsrytm när KM inte är hemma och hemtjänsten styr våra tider. I morgon ska jag hämta Tiffany, som ska bo hos mig till måndag kväll. Ska bli så kul!

11 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgård din vän har, jag förstår att du blev inspirerad. Hoppas solen kommer att skina lite så du kan pyssla i trädgården. Det enda jag saknar sedan vi sålde huset förra året är just min trädgård, jag har svårt att få till en prunkande balkong.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi uppskattar verkligen så länge vi kan bo kvar i vårt hus och ha en liten trädgård. Vi har en gång tidigare flyttat till en lägenhet i fem år, men nu har vi bott på marken i tjugo år och det är lätt för KM att ta sig ut i rullstolen när vädret tillåter.
   Kram

   Radera
 2. Vilka fina bilder du tagit. Måste vara härligt att sitta i den trädgården. Hon måste ju vara så duktig att sköta om den också. Det ser inte så ut hos oss måste jag säga. Men vi gör så gott vi kan.
  Strumporna är också fina, jag undrar hur du gör din häl? Ser intressant ut. Är det en rät och en avig?
  Ha en bra dag. Kram från Mona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både A-M och hennes man är stora trädgårdsentusiaster och hjälps åt, men det är mycket arbete. I år har det bl a gått åt 35 st 50-liters säckar med jord till krukor och rabatter.
   Den här hälen har jag stickat
   Varv 1: *lyft l m (med stickan som när du stickar avigt) sticka 1 rm* upprepa mellan *-*
   Varv 2: lyft 1:a maskan och sticka resten aviga
   Dessa två varv upprepas ytterligare 15 gånger.
   Tycker att det är roligt att variera hälstickningen.
   Ha en bra dag själv!
   Kram

   Radera
 3. Åh, vilka vackra bilder! Jag har fått ner Dahlior i jorden, men det är allt.
  Danmarksresan var jättetrevlig. Det var roligt att träffa alla andra stickerskor.
  Lycka till med trädgårdsplanerna

  SvaraRadera
 4. Vilken trädgård! Hon har verkligen gröna fingar din väninna A-M. Min lilla balkong är ganska grön för tillfället, men man måste vattna jämt och ständigt annars hänger penséer och pelargoner fort! Har också en låda med kryddor - de ser fortfarande fint gröna ut! Ha det gott med lilla Tiffany!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det passar kan du säkert följa med till A-M nästa gång.
   Har varit och hämtat Tiffany och just nu ligger hon i hallen. Hon är nog litet fundersam, men jag hoppas det ska gå bra.

   Radera
 5. Vilken fin trädgård! Och nu fick jag dåligt samvete för min misskötta - ligger nog också efter med två år ungefär....

  Du och Tiffany kommer att få sköna dagar ihop....hoppas det inte regnar hos dig.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Förstår att du blir inspirerad i din väns fina trädgård!
  Det är väldigt rogivande och roligt att ha en trädgård att påta i. Såhär års tillbringar jag så mycket tid jag bara kan ute i grönskan, det är så härligt!
  Lycka till med dina trädgårdsprojekt!

  SvaraRadera
 7. Så härligt fina bilder!

  SvaraRadera