torsdag 7 juni 2012

Veckorapport

Redan torsdag och det tycks som tiden bara flyger iväg. Inte tycks det bli mycket gjort heller och den spirande energin jag skrev om i förra inlägget tycks helt ha försvunnit. Jag vet ju att jag är mycket väderberoende och den senaste veckans kyla, regn och blåst har givetvis påverkat mig negativt. Väderutsikterna för de närmaste dagarna lovar tyvärr inte mycket ändring, så det blir väl mest stickning inomhus som blir min aktivitet.

Den stora händelsen under veckan har varit att Tiffany har bott hos mig från torsdag eftermiddag till måndag kväll. Vi har haft så trevligt, men pga det dåliga vädret blev det inte de härliga långpromenaderna jag hade hoppats, utan det blev flera korta i stället. Det var så roligt att se att hon hade samma beteende som Theddy och låg på samma platser som han alltid låg på. När jag satt i tv-rummet vid datorn, stickade eller tittade på tv, låg hon i hallen invid ytterdörren helt avslappad. Tiffany har som Theddy en tjock päls och jag tror att det är litet svalare där. När det var dags att gå ut kom hon in och la sig framför mig och tittade litet uppfordrande på mig som att "nu tycker jag vi ska gå ut". På nätterna låg hon på golvet invid min säng helt stilla och viftade inte på svansen förrän jag rörde på mig på morgonen och hon förstod att jag var vaken och kom fram till mig. Precis på samma sätt som Theddy. På tisdagen blev det en vanlig middagspromenad, eftersom matte och husse arbetade. Nu får jag vänta till nästa gång jag behövs som hundvakt.  Det är en liten kompensation för saknaden av Theddy.Nästan helt klar med bålen och ärmarna på hästtröjan och ska sticka huvan. Det som gör mig litet rädd är att jag ska sy på maskin för ärmhålen och klippa upp och på samma sätt ska jag göra med huvan. Där är beskrivningen litet oklar men jag hoppas att jag kommer att göra rätt. Håll tummarna! Mina pom-pom-sockor är klara och passar bra till mina sommarskor. Idag ska jag en sväng till stickcaféet på Vetekornet och funderar på att lägga upp maskor till ett par i blå toner för att ha till jeans.Fyra dagar kvar innan KM kommer hem. Få se vad jag kommer att göra av allt som står på min "att-göra-lista". Ja, egentligen räcker det med att samla kraft för att ta itu med vardagen igen de närmaste 4 veckorna,  så jag gör mig inte så stora bekymmer om det inte blir så mycket.

Önskar alla en bra fortsättning på dagen och en skön helg (även om vädret inte inte blir så bra)!

6 kommentarer:

 1. Vilka fina sockor du har stickat! Gillar de härliga färgerna.

  SvaraRadera
 2. Så go lilla Tiffany verkar! Förstår att hon trivs hos dig. Härligt att du har möjligheten att låna henne ibland, inte lika jobbigt som att ha egen hund. Roligt att träffa dig på caféet idag, hoppas vi ses på lördag på Gubbens?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det livligt på Vetekornet och jag har svårt att uppfatta allt. Hoppas få höra mer om sticklägret på Gubbens på lördag.

   Radera
 3. Va kul att du får vara hundvakt! Det är nåt visst med hundar! :)

  SvaraRadera
 4. Så go' Tiffany verkar vara och det hörs på dig att du njuter av att vara hundvakt. Så fina sockor och de kanske behövs för inte är det så varmt ännu. Ja det verkar "gruvsamt" detta att klippa upp stickat så jag har anmält mig till en sådan workshop på Stickagillet i augusti.

  Spännande att höra sedan hur du tycket det var och hur det gick.
  ha det gott!

  SvaraRadera