måndag 28 maj 2012

Lördag 26 maj

Hade en fantastisk dag i lördags med sol och värme, som tydligen passar mig mycket bra. Länge sedan jag kände mig så fylld av energi och lust att göra något trevligt. Började med en tur till trädgårdsdag på Färgargården. Tyvärr hade jag läst i NT på morgonen att kommunen inte har råd att plantera några blommor i rabatterna, så det kändes litet tråkigt. Som tur var hade planen fyllts med försäljare av både växter och hantverk. Mitt första besök blev till knivsliparen för att få en vass egg på min favoritkniv. Sedan blev det inköp av två tomatplantor, en gurkplanta, en basilika och en chiliplanta. Få se om det blir något att skörda senare i sommar. Hos fiskhandlarn blev det gösfilé, som panerades och åts till middag med en god dillmajonäs.


Eftersom det var så underbart väder tog jag en promenad för att titta på Rhododendrondalen, som ligger utmed strandpromenaden. Vet inte hur många sorter som planterats där, men i år blommade den jättefint i många olika färger.Min promenad fortsatte utmed Strömmen och det var underbart grönt och fint utmed Åbackarna och till slut hamnade jag på den stora loppisen vid Himmelstalund, som har öppet varje lördag hela sommaren.  Måste erkänna att det fanns en hel del "skräp", men jag var nyfiken och tog en sväng runt. Vid det sista bordet, som enligt många var ett riktigt loppisbord, inhandlade jag en plåtburk med rosor på (till kakor) och en dansk kryddburk för totalt 11 kr.På vägen tillbaka till bilen passerade jag Örtagården och Femöresbron, som fått sitt namn av att det kostade 5 öre att ros över Strömmen innan bron byggdes.

Väl hemma blev det fortsatt trädgårdsarbete med att sätta ihop mina pallkragar och fylla med jord. På fredagen hade jag  rensat ogräs, klippt gräsmatten och planterat om pelargonerna, som jag förvarat inomhus hela vintern. Så härligt att jag orkat med så mycket under dessa två dagar, men det kändes i hela kroppen på söndagen. Nu får jag ta det litet lugnare, eftersom det ska bli både kallare och sämre väder. Det har redan börjat mörkna vid horisonten. I morgon är det dags för KM:s två veckor på Lennings och den här gången ska jag försöka få ordning på mina papper och sätta in dem i pärmar. Vem vet, den här gången kanske jag lyckas.

Ha en bra vecka!

10 kommentarer:

 1. Vad vackra bilder du bjuder på!
  Rhododrendron var ju otroligt fin.
  Vilka härliga sallader du ska göra sedan i sommar med dom fina plantorna.Vi har också planterat om gamla pelargoner få se om det blir nåt av dom. Ha en skön kväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har gjort ändring i inställningen av mitt kommentatorsfält så nu kan jag svara.
   Har upptäckt hur trevligt det är med blommor och trädgård igen. Härlig känsla! Kram

   Radera
 2. Jösses vad du har fått massor gjort!!
  Jag håller med dig om att både lusten och orken infinner sig i samma takt som termometern stiger och solen skiner :)
  Vilken bra idé att tillbringa dagen vid färgaregården. Där är det så vackert! Och sen fick du ju en massa gjort hemma också. Då kan du med alldeles gott samvete sitta inne och sticka nu om det blir lite sämre väder några dar :)
  Kram och ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den underbara känslan jag fick i fredags/lördags finns kvar och nu är det roligt med trädgården igen. Kram

   Radera
 3. men oj oj vad du hunnit med mycket!
  Och vilken vacker rhododendronpark!
  den där loppisen hade jag gärna besökt.
  ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en fantastisk prakt av rhododendron och i år lyckades jag få dem i full blom.

   Radera
 4. Tack för att jag fick en dos Norrköping!! Det har jag saknat en del! Nu längtar jag tillbaka att hälsa på!
  Sticka lugnt!
  Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du gillade min promenad vid Strömmen. Lova att du hör av dig om du kommer till Norrköping.

   Radera
 5. Vad roligt, jag heter också metta! :P Jag tror min mormor känner dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt att jag har en namne! Kallades för Metta när jag gick i skolan på 50-talet och har tagit upp det igen. Nu har du gjort mig nyfiken vem som kan vara din mormor??

   Radera