tisdag 22 maj 2012

Regn och åska

Väcktes vid 6-tiden av ett högt brusande ljud. Det tog en stund innan jag fattade att det var ett kraftigt regn jag hörde. När jag drog upp persiennerna och tittade ut på gatan, såg den närmast ut som en vårflod som strömmade förbi. Efter en stund började det blixtra och knalla. Årets förta åskväder som höll på en dryg timma.  Nu ser det ut att bli en fin dag och värmen lär ska hålla i sig hela veckan. Härligt!

Kände att det var dags att byta header från vårbild med snödroppar till försommarbild med lila syrener. En ljuvlig tid i trädgården börjar nu och på lördag har jag planerat ett besök på den årliga trädgårdsdagen på Färgargården. Tyvärr är det inte mycket äppelblom  i år, då trädet förmodligen vilar efter förra årets fantastiska skörd. I sommar ska jag prova att odla i  pallkrage. Vad det blir har jag inte bestämt ännu och får återkomma till det senare (om jag lyckas).

Nu är det snart dags att sätta sig framför tv:n med stickningen och följa princessdopet.

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

  1. Härlig bild på dina syrener. Lite otäckt med åska tycker jag. Vi har planterat en massa blommor idag.
    Det har varit så skönt! Men jag gick också in och tittade på lilla Estelle. Det är ju så vackert med dop.Kram

    SvaraRadera
  2. Så ljuvligt med syrener! Minns barndomens syrenberså med två bänkar och ett bord där eftermiddagskaffet kunde intas varma sommardagar!

    SvaraRadera