onsdag 16 maj 2012

Onsdagsrapport

Det verkar som om onsdagar har blivit min speciella bloggdag, så här kommer en liten rapport. Efter en lugn helg blev det ett besök på stickcaféet på Vetekornet i måndags. Alltid trevligt att komma dit, sticka en stund tillsammans och beundra alla andras fina stickningar. Vi har planer att göra en båt-stickning på Göta Kanal mellan Berg och Borensberg och tillbaka till Berg i början av juni (preliminärt den 5 juni). Vi gjorde en mycket uppskattad kryssning för 5 år sedan. Det ska bli trevligt.
Själv fortsätter jag att sticka på hästtröjan, har gjort mönsterbårderna och nu resterar slätstickning i svart garn. Man kan ana de 10 hästhuvudena, som ska förses med ögon och grimmor med maskstygn i svart garn.


Igår var det dags för en promenad med Tiffany och hon blir så glad när jag kommer och hämtar henne. Hennes matte och husse ska åka till Skåne i slutet av maj och då ska Tiffany bo fyra nätter hos mig. Det passar så bra  när KM är på Lennings den veckan, vi slipper hemtjänstbesöken och jag får sällskap. Hoppas verkligen att hon kommer att trivas.

Det finns mycket garn i min stash, men jag har upptäckt att det inte finns något sockgarn. Jag har därför tagit en vända till garnaffären för att komplettera och det här blev resultatet. Funderar på att inhandla ytterligare några nystan eftersom Drops har 30% på Fabel hela maj.


Idag var det våravslutning i anhöriggruppen på Granen och vi bjöds på en god räksmörgås. Kan inte nog betona hur betydelsefullt det är att få delta i en sådan grupp, där man kan prata öppet om både grädjeämnen och problem och få stöd, förståelse och uppmuntran från de övriga gruppmedlemmarna. Ser fram mot fortsättningen i höst.

Just nu skiner solen och jag hoppas det blir fint väder i morgon, då jag ska försöka jobba litet i trädgården.

Ha en bra onsdagskväll! 


6 kommentarer:

 1. Å så himla snygg den tröjan blir!
  Tiffany har det säkert gudomligt hos dig, annars skulle hon inte bli så glad. Känns säkert som att komma på pensionat ;-))

  Det är viktigt att delta i en sådan grupp så att man får "prata av sig" sorgligheter, men också glädjas åt trevligheterna!

  Vi får hoppas på värme snart! Det är burr så kallt här i Stockholmstrakten!

  SvaraRadera
 2. Förstår att du ser fram emot stunderna med Tiffany! Det är underbart med djur - vilket sällskap och vilken glädje! Hoppas vår båt-stickning blir av, bokat den 5.6 och jag går och funderar på vad jag ska sticka då, något enkelt och ljust....Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. vilken underbar tröja du gör, en sån skulle ju passa mig med hästar på, faktiskt upptäckte jag fabel i veckan, har inte stickat av det tidigare men var ett riktigt trevligt garn att sticka tunnare sockar i, 30% är ju en bra rabatt, ha det gott

  SvaraRadera
 4. Roligt mönster med hästar. Vad kul att göra en stickkryssning. Hoppas ni får fint väder.
  Vad det låter gott med räksmörgås. Det är nyttigt att träffa andra i samma situation och få prata lite.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hästtröja - vilken kul ide till en flicka. Den blir nog uppskattad!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbart fin tröja.
  Och vilken bra idé . Att åka på en båtstickning.
  Hoppas det blir av och att det blir strålande vackert väder.
  Allt gott!

  SvaraRadera