onsdag 9 maj 2012

Sång och musik

Idag på förmiddagen fick jag ett samtal från Tiffanys matte L, som undrade om jag villle följa med  henne till Renströmmen ikväll för en vårkonsert med Norrköpings musikklasser. Jag tackade givetvis ja och är nyss hemkommen från en kväll fylld av sång och musik. Det var "Music for a while" framfört av elever från Navestadsskolans årskurs 4-9.  Så fantastiskt duktiga ungdomarna var både med solistframträdanden och de olika körsammansättningarna. Ett brett och varierat program, som sträckte sig från svensk folkvisa till Come together (J lennon & Paul McCartney), bjöds vi på och det applåderades friskt. Bland de sjungande flickorna fanns Maja (grannflicka) och Klara (som tidigare bott i vårt område) och som jag fick en stor kram av när jag tackade för den fina sången. En kväll att minnas.

Har också fått en inbjudan av en väninna till konsert i De Geer-hallen i morgon kväll. Det är med Norrköpings symfoniorkester och heter "Överdåd från öst" med musik av Tjajkovskij, Dvorak och Musorgskij.
Det är lustigt att ibland händer det inte så mycket, men så blir det två musikupplevelser på rad. Ska också försöka hinna med en stunds stickcafé på eftermiddagen och kvällen avslutas med Online stickcafé.

Nu är det sängdags och en bra bok "Frostnätter" (Indridason) som kvällslektyr. Sov Gott!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig kväll du fick och ska få. Just det där när barn jobbar och tränar för nått och får så fint gensvar är väl härligt. Det blir ju inte så mycket av den varan här nu för tiden men det kommer väl sen när barnbarnen är stora nog.
  Hoppas du nu får en lika trevlig kväll i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för din fina kommentar, man blir så himla glad av alla vänliga tillrop så jag fixar nog att springa en runda till. må gott

  SvaraRadera
 3. ååå så trevligt du har haft det! Vacker musik är en njutning! Det är speciellt att lyssna till duktiga barn!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt när man får lyssna på musik och sång live sådär! Man känner sig alldeles uppfylld av det när man går hem.
  Ha en jättefin och härlig helg Metta!

  SvaraRadera