fredag 30 mars 2012

Stockholmsresa och paket

Nu har KM varit hemma en och en halv vecka och jag märker att det inte blir så mycket tid för bloggande, men en liten rapport ska det bli. Märker att de två veckorna egentid gjort mig gott och känner mig litet mer i balans och då går allt så mycket lättare.
KM fick en kallelse till sin hjärtläkare på Sophiahemmet i Stockholm till slutet av januari. Eftersom jag var litet tveksam till att kunna köra om det blev snö och dåligt väglag, fick vi tiden ändrad till den 29 mars, alltså igår. Nu har hjärtmottagningen flyttat till höghus nr 2 vid Hötorgscity, vilket givetvis gjorde mig fundersam hur jag skulle klara av KM i rullstolen. Som tur är bor min bror och svägerska i Täby och i onsdags styrde vi bilen dit för en övernattning. Även det kan ha sina problem, då det gäller att få KM uppför trappan i deras hus. Han var jätteduktig och med stöttning både framför och bakom gick det bra. Igår körde vi så med 2 bilar till en parkering, där brodern ställde sin bil och övertog ratten från mig och körde till Sveavägen, där han enkelt satte av oss. Positivt besked från läkaren, som konstaterade att den artificiella aortaklaffen fortfarande fungerar bra efter snart 28 år. Inopererades i Lund 1984. En signal till brodern som hämtade upp oss och körde oss till Hornstull, där jag bytte plats med honom och kunde köra direkt ut på E4-an hem till Norrköping. Hemresan gick bra, men började med ett skyfall ända fram till Södertälje. Regnet sprutade om bilarna och verkade komma uppifrån, från sidorna och underifrån och ibland var det svårt att se. Inte så kul, men fick beröm av KM för körningen och det kändes bra.

Hemma igen väntade ett paket från Ann. Det här är innehållet i paketet


Första härvan spunnen av Theddys hundhår. Helt otroligt att hon lyckats så bra, trots att det var alldeles för korta fibrer jag hade skickat. Men, som Ann skriver, Theddy var en riktig utmaning och det gillar hon. Tack så jättemycket!!!!  Nu ska jag gå igenom alla andra sparade påsar och se om det finns längre fibrer. I så fall har Ann erbjudit sig att hjälpa mig vidare. Visst är det underbart med alla kontakter jag får genom bloggen och FB och hur det berikar mitt liv.

Är inne på slutfasen av min Fana-kofta, vilket innebär att jag ska ägna helgen åt att brodera. Håller också på med mysterievantarna och har ungefär en halv vante kvar att sticka. Återkommer med bilder.

Ha en bra fredag!

3 kommentarer:

 1. men så häftigt att få garnet från teddy, vad ska du göra av det? vilken resa du tar för dig, har ni inte rätt till färdtjänst? men du är ju en superkvinna det visste jag ju redan

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att höra att det var bra med KMs hjärta. Och strongt av dig att våga köra mitt i Stockholm! Det är nog mer än jag hade gjort. Tur att ni kunde få hjälp av din bror med lite guidning.
  Garnet ser jättefint ut! Det måste kännas jättespeciellt att få hålla det i händerna och tänka att det är från Theddy.
  Här har det blivit lite stannation kan man säga. Vi fick alldeles nyligen beskedet att en nära kompis till oss har fått sluta sitt liv på ett väldigt tragiskt sätt och det känns tungt. Jag ska försöka ta mig samman och göra en dragning på utlottningen i helgen.
  Hoppas att ni får en fin helg,
  Kramar Marita

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt underbara framträdande på restaurang Knäppingen idag onsdag 3 april.
  Glad att jag lyckades leta upp din blogg!

  En stor kram från Michaela samordnare på Frivilligcentralen.

  SvaraRadera