tisdag 3 april 2012

Frukostseminarium

Idag på morgonen var jag inbjuden till frukostseminarium på Restaurang Knäppingen. Arrangör var Hälsans nya verktyg och temat var "Att stävja ensamhet - teknik och möjligheter". Man säger att äldres ensamhet är ett växande problem. Inom EU sägs 20% av de äldre i vanligt boende lida av ensamhet och 40% i särskilt boende. Frukostmötet ska dels ge insyn i problemet, men också hur det kan stävjas med teknikens möjligheter.
I mötet deltog ett 25-tal personer från både kommunen, landstinget och universitetet och före mötet serverades en härlig frukost

Anders Carlsson, Hälsans nya verktyg, introducerade dagens presentationer, som började med att Elisabeth Cedersund, professor och verksamhetsledare NISAL, berättade om sitt arbete med Äldres ensamhet - Ett forskningsprojekt. 
Därefter var det min tur att prata om Så här har tekniken hjälpt mig att bryta isoleringen som anhörigvårdare i hemmet. 
Som avslutning berättade Christer Arlehed, Familjelarm AB om Smarta tjänster för en enklare. roligare och tryggare vardag.

Det här är ju något jag verkligen "brinner" för och det är alltid lika trevligt att få berätta om vad mitt liv på nätet med alla vänner och kontakter jag fått har kommit att betyda för mig. Fick fin respons och tror att mitt anförande uppskattades.
Som tack för min medverkan fick jag en "godispåse" med kaffe, te, shortbread och chokladbitar.


Nu ska KM och jag snart göra oss redo för att åka till Granens Aktivitetscenter på Påskfest med mat och underhållning.

Ha en bra eftermiddag och kväll!

PS! Tack Michaela, samordnare på Frivilligcentralen, för din fina kommentar till mitt förra inlägg!

6 kommentarer:

 1. Vilken förebild du är! Gissar att du väcker beundran, datan och internet är ju annars de ungas teknik!

  SvaraRadera
 2. Jag blir så imponerad av allt du gör, det är så bra gjort av dig tycker jag.
  Läste ditt förra inlägg och bara det där att köra upp till Stockholm är imponerande. Skönt att allt var och gick bra och att du kunde få hjälp också.
  Nu väntar jag spänt på bilen på din kofta.

  SvaraRadera
 3. Spännande dag för dig!! Vad roligt att bli inbjuden till såna arrangemang!! Du är ju så modig som törs prata inför alla. Jag beundrar dig!! Kram

  SvaraRadera
 4. Så skönt att resan till och från Stockholm gick bra och att beskedet hos läkaren var positivt. Tänk så fantastisk det är med kirurgin - att den fungerar i de allra flesta fallen.

  Blir helt förstummad vilken otrolig idé att göra så med Theddys hår! Vet att man stickade vantar förr av hundhår - min mamma tog ofta reda på hundhår och blandade det i garnet. Vi hade alltid så många jakthundar - 6-8 vuxna och så en hel skock valpar.

  Såg din superfina Fanakofta.

  Verkligen bra att man engagerar sig för ett sådant viktigt frukostmöte och jag hade gärna varit där och lyssnat på dig.
  Önskar dig och KM allt gott!

  SvaraRadera
 5. En riktigt glad påsk önskar jag dig. Om en månad börjar vi ta lite ledigt och då räknar jag med att besöka ett stickcafé. Kram.

  SvaraRadera
 6. En riktigt glad påsk önskar jag dig. Om en månad börjar vi ta lite ledigt och då räknar jag med att besöka ett stickcafé. Kram.

  SvaraRadera