söndag 11 mars 2012

Sol och klarblå himmel

Härlig söndag som inbjöd till en skön promenad i ensamheten.  Letade vårtecken, men ännu tycks det dröja innan jag hittar några Tussilago. Saknar Theddy jättemycket. När dessutom KM är på växelboende sedan i tisdags, är det så tyst här hemma. Mycket sport på tv som tur är, som går att kombinera med stickning, och för en stund sedan blev det en silvermedalj till Björn Ferry och en bronsmedalj till Fredrik Lindström efter en mycket spännande spurt. Kul! Grattis!

Hade hoppats att jag skulle få fart på mig och börja beta av något av det som finns på min "att göra-lista". Har tagit det lugnt i början för att komma i balans och få litet energi, men det verkar trögt att komma igång. Har fortfarande en vecka för mig själv, så det viktiga är att jag börjar må litet bättre. Jag besökte KM igår på Lennings och det tycks som han har funnit sig tillrätta. Han ska åka med färdtjänsten till Granens Aktivitetscenter  för gymnastik på torsdagarna. En av hans vänner från Granen bor också på Lennings så de kan besöka varandra och göra små promenader (KM i rullstol) i omgivningarna.

Stickar vidare på min Fana-kofta och är snart klar med den andra ärmen. Sedan återstår kantstickningen och att pryda koftan med broderier. Mysterievantarna ligger och väntar i stickkorgen och fick inspiratrion att plocka fram garn till restgarnsvantarna som Kine visade i torsdags. Det går inte så fort men det går framåt.

Önskar en trevlig söndagseftermiddag! Själv håller jag tummarna för en eller flera medaljer för de svenska skidskyttedamerna!!!

7 kommentarer:

 1. Härligt Metta, en skön promenad i solen har vi också tagit idag, vilket väder! Vi fann heller inte några direkta vårtecken annat än ganska många personer på golfbanan, några med klubbor och boll! Då är man entusiast! Håller på med min restgarnsmössa ad modum vantarna, spännande och roligt arbete!

  SvaraRadera
 2. Visst har vi haft härligt väder idag!
  Jag förstår att din promenad kändes härlig, men jag förstår att du gärna hade haft en liten fyrfota vid sidan...
  så glad jag blir att höra att KM har det bra på sitt växelboende och att han har en gammal bekant där också. Det förgyller ju säkert dagarna en hel del.
  Jag tycker det låter som om du ändå gör en hel del, fast du tycker att det går trögt. Du ska se att det gör susen om våren äntligen kommer nu. Det låter ju så på tidningarna i alla fall. Naturen är verkligen så otroligt välgörande både för kropp och själ.
  Ha en jättefin och härlig vecka Metta!!

  SvaraRadera
 3. Här har inte varit mycket sol i dag. Mest bara mulet och blåsigt.
  Jag tog en promenad i alla fall. Vad skönt att din man tycks trivas på växelboendet. Då behöver du inte oroa dig för honom. Du kommer nog igång ska du se. Du handarbetar ju så mycket, jag tycker det räcker. Ha en skön kväll! Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får en skön vecka som kommer med lagom bladning av vila och saker på din att göra lista.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Å så bra att KM trivs på sitt boende, men förstår att det blivit tystare hemmavid nu, men hoppas att det känns bättre så småningom med det. Kanske finns det någon liten waffs du kan vara dagmatte åt ibland som stökar till det bland dina garner ;-))

  SvaraRadera
 6. jag sprang runt på lunchen idag och kände i varje steg att våren var på gång, så underbart

  SvaraRadera
 7. Åh Fana som är så fin, ser fram emot att se den sen. :)

  SvaraRadera