söndag 12 februari 2012

Solig söndag

Ett tunt lager med nysnö täckte marken i morse och det dröjde inte länge innan solen sken från en klarblå himmel  och termometern visade några plusgrader. Tog en härlig promenad till A-L för att överlämna de beställda muddarna som fick väl godkänt.
Har blivit helt fascinerad av att titta på fåglarna som besöker min trädgård. Har tidigare visat sidensvansarna i äppelträdet här. Har hört att äpplen är godis för fåglarna. I fredags hade en snöskata hittat en bunke med äpplen som jag glömt kvar på altanen och satt och åt för fullt. Jag flyttade ut bunken i trädgården och igår var det först en sidensvans som parkerat sig mitt bland äpplena och såg ut att trivas bra och sedan  fann jag en snöskata som också hittat dit och bevakade sin plats.Nu är det inte många dagar tills det är dags att åka till syfestivalen. Eftersom jag har en hel del garn redan, blir det kanske inte så stora garninköp, utan jag ser fram emot att få mycket inspiration och att träffa flera stick- och bloggvänner. Har läst att det kommer att ordnas ett stickcafé på lördagen. Jättekul tycker jag!
Tack för alla fina kommentarer till inlägget med mina hund-vantar. Jag har stickat många par vantar, men de här kommer att vara mycket speciella för mig och ska vårdas ömt.
Möttes i morse när jag slog på tv:n av det tragiska beskedet att Whitney Houston hittats död. Letade bland våra skivor och fann hennes LP från 1985. Minns att jag lyssnade ofta på den då, men tyvärr står de bara i hyllan numera.
Har klockan redan blivit så mycket. Kanske dags att förbereda litet mat, fast tyvärr har både KM och jag dålig aptit för tillfället, så matlagning är inte längre inspirerande. Jag som tidigare älskat att laga mat, men nu blir det mest matlagningsprogram på tv.
Fortsätter sticka på Karin Kurbitsmössan.

Ha en bra söndagskväll!

4 kommentarer:

 1. Här har också varit så härligt väder i dag. Jag tycker det är så roligt att titta på fåglar. Vi satte ut svålen från julskinkan, den har dom knaprat på ända sen jul.
  Jag skulle så gärna vilja åka på syfestivalen, men tyvärr går det inte. Skulle vara roligt att träffa alla bloggare.

  SvaraRadera
 2. Sidensvansar har jag inte sett här, nej då är det mest de vanliga små och en och annan örn då. Vi dividerade i dag om det var en örn eller duvhök vi såg, jag säger örn bestämt eftersom jag såg teckningen under, Stempen säger duvhök. Men de är tyvärr lite för nära oss för att man ska känna sig säker.
  Här låter vi äpplen sitta kvar till fåglarna och det smaskas glatt, men det är flera som gillar dem, rådjuren är där också nämligen, ja inte i vår trädgård men de träd som ligger utanför staketet.
  Hoppas du får trevligt på mässan och träffar många bloggare, själv är jag där fredag och nån bloggare till är nog där så nån hoppas jag ju se.
  Mat, ja det är inte lätt, ibland kan man fixa o trixa hur länge som helst och andra dagar är det ju hur trist som helst. Ikväll ska vi koka gröt, mest för att vi har så mycket mjölk kvar som vi inte hinner göra av med annars. Fast gröt är ju gott, helst risgrynsgröt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Som de säger i reklamen; Är man stor måste man vara snäll. Vist var det en fin dag idag, t o m hönsen har tagit sig en liten promenad till trädet där maten till småfåglarna hänger. Där kan man nämligen hitta ett och annat litet tappat frö. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Visst har vi haft härligt väder idag! Syrran och jag var ute och promenerade vid kanalen och solen värmde i ansiktet. Många var ute där och åkte långfärdsskridskor.
  Det blir säkert jättekul i Stockholm och det verkar som om det är många bloggare som ska dit.
  Nej, mat är inte jämt så kul att laga. I alla fall inte vardagsmat. Jag hoppas att ni ska få tillbaka lusten till god mat snart.
  Det blir spännande att se din mössa sen. Det mönstret är jättefint!!
  Ha det gott och ha en fin vecka!!

  SvaraRadera