måndag 13 februari 2012

Möte med rådjur

I förra veckan såg vi några domherrar i ett buskage, men tyvärr hade jag inte kameran med mig då. I morse låg kameran i min jackficka, men tyvärr var inga domherrar synliga. När vi sedan promenerade utmed Ljura bäck mötte vi en man med två hundar. Han frågade om vi sett rådjuren som fanns mellan bäcken och avfarten till E22an. Efter en stund såg vi att det var tre rådjur, men det var många träd i vägen och svårt att fota på litet avstånd. Mannen berättade att han är jägare och att en av hundarna är en "eftersökshund" och var rädd att de skulle ge sig ut i trafiken. Trodde inte jag skulle få någon bild, men plötsligt står ett av rådjuren och "poserar". Fram med kameran igen och så här blev bilden efter att jag beskurit den litet


I eftermiddag får det bli stickning hemma, eftersom jag inte har någon tillsyn till KM och får avstå stickcaféet på Vetekornet. Fortsätter på mössan och Fana-koftan. Ska också trä pärlor på garn till muddar, som kan vara ett lämpligt stickprojekt till syfestivalen.

Ha en bra eftermiddag!

5 kommentarer:

 1. Tänk, vilda djur så nära bebodda trakter! Hälsn. från stick-caféet idag, vi var 11 st. Fått mer garn till E:s kofta idag, hoppas den blir färdig någon gång...

  SvaraRadera
 2. Vi har rådjur som springer över tomten varje dag. Men man ska ha tur om man hinner se dom.Ser spåren i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Visst är det häftigt när man kommer så nära. Vi brukar stå helt stilla och titta om det så är en hare, räv eller örn. Rådjuren har vi tyvärr inte lyckats sett ännu här i vinter, men de finns för vi ser spåren.

  SvaraRadera
 4. Rådjuren är fina men ock så sällan man kommer nära eftersom vi ha rhundarna med oss!

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en riktigt bra dag på syfestivalen. Jag ska tänka på er och ägna mig åt handarbete på hemmafronten om det inte blir ett besök hos lilla E. Vi bor i utkanten av den lilla byn och har förmånen att ofta se rådjur ströva omkring här ute. Dessvärre besöker dom trädgården också då och då. Men dom är fina att titta på. Ha det gott.

  SvaraRadera