fredag 3 februari 2012

En bra dag

En kall (-13 i morse) men mycket solig dag, som tycks ha påverkat mig positivt. Har en lång "att göra"-lista, men för det mesta blir det inte mycket som jag får stryka. Letar fortfarande efter energin, som har svårt att infinna sig. Idag kände jag mig i alla fall mycket nöjd när jag äntligen bytte mina julgardiner i köket mot ett par blå med rosa pioner. Ja, egentligen är det bara gardinkapporna jag byter, då jag har vita spetsgardiner på sidorna. De här gardinkapporna har inte suttit uppe på flera år, så det kändes "fräscht" igen och blev en härlig färgklick i det i övrigt vita köket.

Jag har också tagit fram en mycket gammal filt av virkade mormorsrutor. Vet inte hur gammal den är och vem som har gjort den, men jag minns den redan från mitt barndomshem. Den är ihopsydd av två trådar (som jag tror) moulinëgarn i olika färg. Tyvärr har tråden blivit skör och gått av på ett flertal ställen. Min tanke är nu att "rekonstruera" filten, dvs sy ihop den och lägga den i en sliten fåtölj. Några gamla kuddar ska också bli "omgjorda" för att platsa i soffan. Återkommer med bilder när projekten är klara. Nu gäller det att hålla tummarna för att den positiva känslan fortsätter..........:o)

Fick också besked att uppdraget för Bo Vital flyttats till lördagen den 25 och att hemtjänsten ställer upp med anhörigstöd när det är dags för syfestivalen och Stickas årsmöte lördagen den 18 februari.
Nu är det dags för tv och "På spåret".

Önskar alla ett trevligt veckoslut!

8 kommentarer:

 1. Så skönt att det känns bättre. Soliga dagar gör underverk, det är helt klart det. Sen när man gör nått sånt som att byta gardiner, ja det lyfter verkligen en hel del. Själv har jag mina röda kvar i vardagsrummet, det är panelgardiner och inte så juliga så det gör inte så mycket. Jag vet ju att när jag börjar dra ner dem blir det en massa städning också och just nu har jag ingen lust alls.
  Skön att det ordnade sig för dig så du kan komma till Stockholm. Vi får hoppas det blir en fin helg och inte nått snökaos då som det var för 2 år sedan. Glömmer aldrig den helgen när vi var o firade Julia som blev 30 år och tunnelbanor var inställda. Jisses så kallt det var då.
  Sitter också och tittar på spåret, vilket trevligt och roligt program det varit. Nu ska jag se Skavlan också innan sängen.

  SvaraRadera
 2. Härligt att byta gardiner, rummen blir som nya en tid. Vad bra att du har några projekt på gång. Det är dags att leta fram några nu för att välkomna våren för nu är det på väg åt rätt håll. Hoppas din lust och glädje också är på väg åt rätt håll även om den trippar framåt med små steg.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att höra att du har haft det bra!
  Tänkt att det är så olika hur det känns. Nästan allt känns lättare bara solen tittar fram och har man sen fått upp nya gardiner också så får man på nåt vis energi till ännu fler saker :)
  Jag håller med dig om att det är oerhört skönt att ha sluppit den där snökanonen och allt vad de har pratat om. Idag är det -12 här och snöflingorna dalar lite sirligt ner.
  Vilken tur att Bovital kunde byta dag, så att du kommer iväg till mässan! Det låter jättekul!
  Jag känner väl att det fick räcka med att ha åkt i november nu, men visst blir man lite sugen ändå när man läser om det... :)
  Kram och ha det så bra!!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får lite energi av allt kul du har att se fram emot! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Tänk vad färg kan göra! Skönt att du känner dig lite piggare och att du har en projektlista att pricka av! Ha en skön helg. kram

  SvaraRadera
 6. Tänk att väder kan påverka så mycket. jag oppas att din positiva känsla hänger i läääänge.
  Jag har glömt att fråga: Får jag använda din bild på hundvanten till mitt mönster?
  /Kram

  SvaraRadera
 7. wow då ses vi på symässan, lycka till med positiva andan

  SvaraRadera
 8. Skönt att anhörigstödet fungerar. Är också sugen på att åka på syfestivalen men det blir nog inte i år heller. ha det gott.

  SvaraRadera