söndag 13 november 2011

Lokalföreningshelg

Hemkommen efter en mycket trevlig och givande helg i Eskilstuna, där Stickas lokalföreningsträff hölls på Vilsta Sporthotell. En anläggning en bit utanför centrum, med bra komfort och god mat. Förutom att det stickades mest hela tiden, så diskuterades i grupper vad som hänt sedan förra årets träff i Linköping, vad som kan förbättrats och hur Stickaföreningen ska arbeta i framtiden. Hur får vi t.ex. fler medlemmar? Intensiva diskussioner som resulterade i flera intressanta projekt som vi hoppas ska genomföras under det kommande året.

Vi hade blivit ombedda att ta med tjockt garn och stickor nr 8 för en uppgift vi skulle göra under helgen. Vi visste inte vad ddet skulle bli, men snart avslöjade Agneta att tanken var att sticka sockor eller mössor, som ska skänkas till Härberget i Eskilstuna.Ett mycket bra initiativ, som resulterade i ett antal mössor och sockor. Tyvärr hade jag missat att ladda batteriet till min kamera, så några bilder kan jag inte visa. Det var dock många kameror igång, så det kommer att finnas foton på flera andra bloggar. Ett besök hann vi också med på lördagseftermiddagen hos Lena, som har garnbutiken Nystvindan.

Efter lunch och sammanfattning av gruppdiskussionerna var det dags att avsluta och ta tåget hemåt. En trevlig Stickakasse med ett antal skänkta garnhärvor och mönster till Tålamodspåsens halvvantar med åtföljande information om Sticka fick följa med hem. Hade också turen att vinna ett kit med garn till halvvantarna. Nästa år är det planerat med en lokalföreningsträff i Uppsala.

PS. Det hade gått bra för KM att vara ensam, givetvis med hjälp av hemtjänsten. DS

6 kommentarer:

 1. Trevligt initiativ att sticka till Härberget. Måste vara trevligt att få vara tillsammans med stickvänner en hel helg!!
  Skönt för dig att det gått bra hemma också!
  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för en trevlig helg. Det var jätteroligt att träffas igen.

  SvaraRadera
 3. Skönt att allt gick bra på hemma fronten också.
  Det var ett bra initiativ att göra nått till Härberget när ni satt där o myste. Kul att du vann nått också, det ger liksom lite mera grädde på moset.
  Hoppas det går bra med KM nu så du slipper gå och oroa dig.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du kunde vara med och att det gick bra även för KM. Kram

  SvaraRadera
 5. Så roligt du verkar ha haft!
  Och Tålamodspåsens muddar är så himla fina! Jag lyckades ju missa den workshopen på mässan... Synd, för ett par sådana skulle jag gärna velat sticka :)
  Så glad jag blir att helgen hade gått bra! Skönt både för dig när du kom hem att höra så att du kunde slippa dåligt samvete,men även för KG att få känna att han kan klara det själv (med hjälp av hemtjänsten förstås, men ändå!)
  Visst måste vi väl kunna träffas innan jul? Du kan väl fundera på något som kanske kan passa för dig?
  Kramar från Marita

  SvaraRadera
 6. Härligt att du haft en bra helg och att det inte var några negativa överraskningar när du kom hem. Själv har jag anmält mig till tvåändsstickningshelgen i Rättvik. Det ser jag verkligen fram emot.

  SvaraRadera