fredag 11 november 2011

Inte som jag hoppades

När jag började känna mig något bättre och hoppades att "nu vänder det", så blev det tyvärr ett nytt bakslag. För 10 år sedan ramlade KM, for tvärs över sovrumsgolvet på rygg och fick otroliga smärtor i ryggslutet. Efter besök på akuten med åtföljande röntgen, visade det sig att han fått en fraktur på 12:e kotan i ländryggen. Det dröjde många veckor innan smärtan gick över och har känt sig skaplig tills för ca 3 veckor sedan då han började klaga över svåra ryggsmärtor igen (inget fall den här gången) och förra måndagen blev det ambulans till akuten. Ett besök som varade 10 timmar och efter röntgen visade det sig att han har kompressioner mellan kotorna i ländryggen och fick smärtstillande. Nu tycks inte tabletterna hjälpa utan jag får ta ny kontakt med vårdcentralen i nästa vecka. Eftersom han har så ont, kan han inte stå upprätt och det gör att jag är rädd att tappa honom när han behöver min hjälp. Jag har fortfarande problem med min handled, trots att det nu är 1 år sedan jag bröt den och opererades.  Vi har hemtjänst 5 gånger per dygn och kan larma vid akut hjälpbehov, men ibland känns det tungt.Vi har ännu inte fått något besked om vår ansökan att prova växelvård igen.

Lördag/söndag ska KM vara ensam för första gången, dvs ensam över natten. Vi får se hur det kommer att gå. Jag har begärt 2½ timma extra tillsyn vardera dagen. Själv ska jag åka till Eskilstuna för att delta i  Stickas lokalföreningsträff för Vetestickornas räkning. Det ska bli mycket trevligt.

Så mycket stickning har det inte blivit under tiden, men nu har babykoftan blivit klar och ska överlämnas till beställaren i nästa vecka.

Så har jag börjat på min "Fritt etter Fana", som är min "kofta" hos FB-gruppen "Kofthäxorna". Jag stickar den i garnet Lima i färgerna blågrå och natur. Blir förmodligen ett mellanting mellan bolero och kofta, då jag tänker göra den midjekort. Känns som en trevlig stickning och jag räknar med att den ska bli klar till påsken 2012.


Tråkigt nog har jag varit ganska osynlig på bloggen och måste be om ursäkt att jag varit mycket dålig på att både läsa och kommentera andra bloggar. Märker att jag har mycket att läsa igen för att komma ikapp.
Önskar er alla En trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Roligt att höra från dig. Tråkigt att höra att din man inte mår bra.
  Hoppas du får trevligt på Stickas träff. Din kofta ser ut att bli väldigt fin! Trevlig helg!! Kram

  SvaraRadera
 2. Inte ska du be om ursäkt för att du inte skrivit på länge. Så är det ju ibland. Det händer mycket omkring en som gör att man inte hinner eller orkar skriva. Så är det för mig i alla fall.

  Så trist att ni ska behöva ha det så besvärligt. Hoppas du kan släppa din oro för kära maken och kan koppla av på din stickträff. Kram

  SvaraRadera
 3. Man kan inte hinna med allt så be inte om ursäkt för att du inte hunnit vara här och skrivit på ett tag. Jag har också blivit sämre med att skriva på min blogg ett tag för det har hänt på tok för mycket här hemma som inte ska hamna på en blogg.
  Men det är skönt att du hör av dig då och då här.
  Tråkigt att gubben din inte mår bra, men jag hoppas att ni får svar snart om växelvården så ni får det lugnare båda två.
  Snygg barntröja och din kofta kommer att bli jättefin.
  Stor KRAM till er båda två!!!

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt att höra om bakslaget! Låter jättejobbigt. Det var en mycket söt liten kofta du stickat. Ha det så trevligt på stickträffen och hoppas du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Koftan blev jättefin, hoppas det ordnar sig för er med vårdbehovet, inte lätt att vara anhörig heller, skönt att du kan komma iväg lite emellanåt

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentarer på bloggen. Jag ska kontakta din vän och säga hur hon ska göra för att komma med i gruppen. Det är ju bara roligt ju fler vi är. Är uppe i Umeå nu så jag mailar henne efter helgen.
  Tråkigt att höra att det inte får vara en bättre period hemma hos er. Hälsan är svår att råda över. Men dubbelt positivt att du har möjlighet att åka iväg i helgen. Hoppas det blir trevligt. Jag funderar på Stickameras Tvåändsstickningskurs i Rättvik i januari. Det var så trevligt sist.

  SvaraRadera
 7. Så tufft ni har det Metta, både du och din man. Jag önskar så att det kunde få vända någon gång och att ni kunde få lite "flyt" i livet. Det skulle ni vara så värda båda två.
  Hoppas att du får det riktigt kul i Eskilstuna. Och din fritt etter fana ska bli spännande att se. De är så fina och blir så olika allihop :)
  Många kramar från Marita

  SvaraRadera
 8. Här sitter jag och känner att "Tänk vad lätt det är att känna att andra inte ska be om ursäkt fast "man" (läs jag) tänker precis likadant om sin egen blogg om och om igen." Tänker på Dig/Er och hoppas det går åt rätt håll snarast.

  SvaraRadera