torsdag 6 oktober 2011

Ett mycket tufft beslut

Trots alla tummar och tassar som hållits för Theddy, sedan vi fick beskedet att han har en elakartad tumör i underkäken, har vi inte kunnat stoppa utvecklingen av cancern. Han opererades den 9 augusti på Norsholms Djursjukhus, men redan efter två veckor började tumören växa igen. Med hjälp av smärtstillande och antibiotika har han varit pigg. ätit och promenerat som vanligt fram till i tisdags. Då började han halta på höger framben och har fått svårt att gå. Jag hade fått veta att den här typen av tumör skulle sprida sig till skelettet och det är förmodligen vad som hänt nu, då det gått så fort på slutet. Igår kväll ville han inte promenera utan la sig ner på gräset utanför huset. Hans blick såg ut att säga: "jag är ledsen, matte, men nu orkar jag inte längre". Hur svårt och tufft beslutet än är, måste vi ju ta det. Han får inte lida och må dåligt, så idag på morgonen har jag pratat med djursjukhuset och bestämt att vi lämnar honom i morgon vid 11-tiden. Kan nästan inte se att skriva, då tårarna rinner utmed kinderna. Han kommer att lämna ett jättestort tomrum efter sig.

Ett stort tack till alla som tänkt på oss och stöttat oss under den här tiden. Jag vet också att ni kommer att tänka på oss i morgon.

11 kommentarer:

 1. Du ska veta att vi tänker på dig och Theddy. Förstår att det blir svårt att skiljas från honom. Men när det inte finns annat att välja på måste man tänka på honom först.
  Du får mysa med honom i dag.
  Kramar från Mona

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt!! Jag förstår hur tungt det känns, har varit med om samma sak. Sänder dig styrketankar för att ta dig igenom morgondagen!
  kram

  SvaraRadera
 3. Så synd att det inte hjälpte med oprationen! JAg förstår hur svårt det är att fatta beslutet och att Theddy har varit en stor glädjekälla i ditt liv! Hoppas det går bra imorgon för er, ska tänka på er! Kramar!

  SvaraRadera
 4. Stor kram från mig. Det är verkligen svårt att mista ett djur, men lider dom är det ju inget val. Ta hand om er nu och tänker på er.

  SvaraRadera
 5. Metta, så ledsen jag blir att det här skulle behöva hända dig nu. Ibland känns det som att det inte finns nån ände...
  Jag ska tänka på dig imorgon. Jag vet också hur svårt det här är. Jag har varit med om det några gånger, men det är lika svårt varje gång och saknaden är så otroligt stor. Man vet ju från början att dagen kommer, men man vill gärna slippa att tänka på det.
  Det är ju ingen tvekan om att du gör det rätta och jag tror att Theddy känner att du hjälper honom nu.
  Många varma kramar, Marita

  SvaraRadera
 6. Mina ögon svämmar över. Minns allt för väl hur det kändes att behöva ta bort vår lilla Mysan katt. I våras fick sonen lov att ta samma svåra beslut om sin beagel Sampa. Men du har så rätt i att våra älskade djur inte ska behöva lida. Håller om dig i samförstånd. Kram.

  SvaraRadera
 7. Jag vet vad ni går igenom och jag vet att det är jättejobbigt. Har varit med om detta själv några gånger.
  Skickar en massa KRAMAR till er alla

  SvaraRadera
 8. Tänker på dig i morgon. Kram

  SvaraRadera
 9. Å vad jag känner din smärta. Det är så hemskt när man måste ta det där slutgiltiga beslutet. Kanske det ändå kan vara en tröst att tänka på att nu var det Theddy som bad om det själv. Jag minns fortfarande blicken hos vår Dronning när hon bad om att få gå. Skickar massor av kramar.

  SvaraRadera