fredag 7 oktober 2011

Avsked


Sitter för mig själv vid datorn och väntar på hemtjänsten. Det är alldeles tyst. Theddy ligger fortfarande kvar på övervåningen och också han väntar på hemtjänsten så han får skälla på dem en sista gång. Eftersom han är en vakthund och tagit på sig uppgiften att speciellt vakta husse, har inte hans relation till "tanterna" varit den bästa. Han har också ofta fått förpassas till tvättrumme bakom ett gallert, då flera är rädda för hundar. Några har han gillat, speciellt om han blivit kliad på magen. Nu har morgonens hjälp kommit. Han fick vara framme och har blivit kliad på magen en sista gång och det känns skönt.
Just nu är jag samlad, men jag vet att tårarna kommer att strömma nerför kinderna när det är dags. KM har bestämt att han vill vara med och ta adjö. Han visar inte så mycket känslor för mig, men jag vet att han är mycket ledsen inombords. Han berättar för alla han träffar hur tråkigt han tycker det är.

Ett stort tack för alla värmande tankar och kramar vi fått. Det hjälper oss i en jobbig tid att veta att det är så många som tänker på oss.

12 kommentarer:

 1. Mina tankar går till er.Många kramar till er båda.

  SvaraRadera
 2. Jag vet Metta..Vad ni går igenom. Vår unghund Buck..som vi fick låta gå "till sina kompisar där uppe", som vårt barnbarn (3½ år)säger..Buck hade svår epiepsi.. och blev bara 2½ år.
  En underbar lovande fårvallande BorderCollie. Han är saknad av flocken. Hälsa maken. Kram.

  SvaraRadera
 3. Så fruktansvärt sorgligt! Tänker på er och sänder varm kram.

  SvaraRadera
 4. Metta, jag har tänkt på er idag och jag hoppas att ni kände att vi alla här var med er.
  Stor kram till er båda!
  Marita

  SvaraRadera
 5. Det måste vara tomt hos er i kväll.
  Men det är många som tänker på er och sänder många varma tankar!
  Hoppas ni har någon som stöttar er där hemma.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Stor kram till er båda.

  SvaraRadera
 7. Tänkt på er idag. Ett svårt beslut - det vet vi alla men ett nödvändigt. Teddy har det säkert bra där han är nu, jag har ett barns tro på att allt blir bra på andra sidan. Ett sätt att överleva bekymmer, saknad och smärta.
  Kram, vi ses i morgon. Kine

  SvaraRadera
 8. Tänker på er, massor av styrke kramar

  SvaraRadera
 9. Oh näää sånt är bara för sorgligt o hemskt, men håller med att han inte ska lida så då är det det bästa för honom men klart att han kommer att lämna ett stort hålrum,vet själv hur det är .. =( Kramar om hårt och sänder varma tankar!!

  SvaraRadera