onsdag 10 augusti 2011

Rapport och litet annat

Den trötta hunden har piggnat till och verkar nästan som vanligt igen, dvs skäller på hemtjänsten och vissa bilar som passerar på gatan. Vet inte om det är speciella billjud han reagerar mer på. Nu får vi bara vänta på svar på provet som är skickat för analys.
Eftersom jag fortfarande inte är helt bra och känner mig i obalans, hade jag fått en tid hos min läkare på vårdcentralen idag. Vi hade ett långt samtal och han undersökte mig och kunde konstatera att "jag är frisk som en nötkärna", dvs inga fysiska fel och proverna är bra. Det är bara att konstatera, vilket jag misstänkt, att jag har en utmattningsdepression på grund av den jobbiga situation vi har hemma. Jag fick en medicin jag ska prova under ca 8 veckor, så får vi se om det hjälper. När vår biståndshandläggare återkommer efter semestern den 22/8 ska vi ha ett samtal med henne för att diskutera hur vi bäst löser problemet. Det kanske är dags att prova någon form av växelvård igen. Något som ingen av oss vill, men det kanske är det bästa, om jag ska orka i fortsättningen. Det är inte bara jobbigt att ordna det bra för KM utan det är minst lika stressigt med besök av hemtjänsten 5 gånger dagligen. Många olika personer och aldrig vid en bestämd tid.

I förra veckan var det dags för den årliga gurkinläggningen. Det är något som jag måste göra varje år, även om jag inte mår bra. Det gjorde alltid min mamma och det är en tradition jag fört vidare. KM gillar leverpastej och ättiksgurka på mackan. Här är allt framplockat

och här det färdiga resultatet


Fredagen den 19 augusti styr Kine och jag färden till Dalarna, närmare bestämt till Sätergläntan för att delta i ett stickevent. Ser verkligen fram emot det. Jag ska lära mig göra kavelfrans och för att ha något att fästa den på håller jag på med ett par muddar i tvåändsstickning. Jag ska också lära mig brodera och inspireras av kjolsäcken till Leksandsdräkten.


7 kommentarer:

 1. Skönt att höra att hunden är piggare! Hoppas du också ska få hjälp så du ska orka. Kul att du har en rolig stickevent att se fram emot! Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt höra att din hund mår bättre. Det verkar vara en jobbig situation med alla besök av hemtjänsten. Jag gjorde alltid saltgurka förr i tiden men det är så svårt att förvara den. Nu köper jag den färdig i kilospåsar. Måste vara skönt att ha något trevligt att se fram emot. Ska du göra en hembygdsdräkt?
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Skönt att Teddy mår bättre! Ta nu och var rädd om dig ich begär den hjälp du behöver så du inte alldeles går in i väggen! MAn kan inte orka allt hur länge som helst! JAg jobbar på ett boende och vet en del om vad anhöriga har kämpat med och många har gjort ett helt enastående jobb och det tror ja även du har!
  Var rädd om dig vännen!

  SvaraRadera
 4. Metta, jag känner verkligen med dig! Jag tror att jag förstår lite hur svårt det är när man måste inse att man inte kan klara allt det man vill kunna klara. Så mycket känslor i detta när man inte kan hjälpa den som står en närmast tillräcklig, utan att ta kål på sig själv.
  Bra att du gick till läkaren och hoppas att du kan känna lite lindring av medicinen. Det finns ingen samtalshjälp du kan få? Ibland kan det nog vara bra att få ur sig det som värker värst och man kan behöva hjälp att "sortera".
  Så roligt det låter att åka till sätergläntan! Det blir nog riktigt välgörande ska du se. Och vad bra att du ska lära dig göra kavelfrans, för det hade jag också tänkt försöka med om jag kan få till ett par muddar i nålbindning. Då kanske jag kan fråga dig till råds?
  Varma kramar från Marita
  Ps.jag håller alla tummar för Theddy :)

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att allt löser sig till det bästa! En helg på Sätergläntan är väl precis det du behöver! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att du ska åka till Sätergläntan. Det kanske är den bästa medicinen för dig just nu.
  Det gläder mig att Teddy klarade av undersökningen bra och jag hoppas, hoppas på positivt besked. De är ju så älskade våra djur.
  Ser fram emot bilder med kavelfransar till dina fina muddar.

  SvaraRadera
 7. Det är skönt att hunden mår bra. Jag vet hur du känner dig, jag har inte mått så bra jag heller. Vi är ju i samma situation. Jag vill inte heller lämna Leif på växelvård. Jag har varit tvungen att acceptera det för att orka själv. Du kan ju börja med kortade tid borta, så du kan vila. Det är skönt att veta när man är ledig. Jag vet hur du har det, men ta all hjälp du kan få, annars går du under själv. Många kramar, vi syns nästa vecka !

  SvaraRadera