onsdag 31 augusti 2011

Kantareller och lingon

Har alltid tyckt att det varit så härligt att kunna gå i skogen för att plocka bär och svamp. Det gjorde jag alltid varje sommar och höst tillsammans med min mamma, så länge hon levde. Sedan blev det skogspromenader tillsammans med min svägerska när KM och jag besökte hans bror och svägerska i Bergslagen. Tyvärr har vi inte kunnat komma dit de senaste åren, efter att KM blivit helt rullstolsburen. Jag har också fått svårt att ta mig ut i skogen på egen hand. Jag har fått köpa lingon på torget, men i år har jag fått både kantareller och lingon. I lördags kom mina snälla grannar för andra gången i sommar med en liten hink fylld med kantareller och berättade att det finns "hur mycket som helst". Helt underbart! Det blev både smörstekta kantareller till middagen och två påsar i frysen att ta fram i vinter.På söndagen kommer KM:s brorsdotter hem från ett besök hos föräldrarna i Bergslagen och har med sig en stor hink med rensade lingon från min svägerska. Det blev två burkar lingonsylt och tre stora påsar till frysen. Vilken lycka! Stort tack till min granne K och min svägerska K!Så mycket stickande blir det inte. Känner mig trött och slapp och tror att det är en reaktion på den nya medicinen. Har läst att man först kan få ett litet bakslag och att det kan ta ca 2 månader innan man känner effekten av medicinen. Jag har i alla fall börjat på ett par tvåändsstickade muddar som ska bli bas för en ny kavelfrans så småningom.

6 kommentarer:

 1. Oj så fina kantareller och lingon. Jag hittar aldrig kantareller, bara flugsvampar. Kanske jag måste längre in i urskogen...
  Havregrynsgröt med lingonsylt är gott.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina vänner som kommer med så härliga gåvor!
  Och vet du, jag som tom bor i skogen har knappt tagit mig ut, fast jag tycker det är så kul att plocka.
  Jag fick också en påse kantareller av en kompis. Jättesnällt det med.
  Det låter bra att du kommit igång med muddar, trots att det är dåligt med energin. Kanske får det så småningom lusten att komma tillbaka.
  Jag önskar er en bra andra halva av veckan,
  Kram Marita

  SvaraRadera
 3. Unget går upp mot smörstekta kantareller!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med så fina vänner som delar med sig. Både kantareller och lingon är ju så gott.

  SvaraRadera
 5. Snälla grannar och släktingar du har!
  Jag har inte hittat många svampar i år. Lingon har jag inte letat ännu.
  Hoppas du får orken tillbaka snart.

  SvaraRadera