torsdag 25 augusti 2011

Helg i Dalarna: del 2

På söndagen hade vi Lisa från Leksands Hemslöjd som vår lärare. Nu gällde det broderi och applikation med kjolsäcken som hör till Leksandsdräkten som inspiration. Här är något av det som fanns att beskåda.

Alla var som syns mycket koncentrerade.Jag hade stickat och försökt filta en bit som underlag att applicera och brodera på. Här är det hjärtan i kläde med helt moulinégarn som läggs runt hjärtat och sys fast med läggsöm (en tråd moulinégarn). En teknik som passar bra att använda till mobil- och kamerafodral. Eftersom min bit är litet större syr jag kanske en påse när jag broderat färdigt.


Tyvärr går en helg mycket fort och snart var det dags för hemfärd. Så härligt det skulle vara att få komma tillbaka till Sätergläntan på en kortkurs. Något att önska och se fram emot.

Stort tack till Sanna och Karin som ordnat denna mycket trevliga helg, där vi fått nya vänner och lärt oss massor som kommer att inspirera till nya projekt!

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg ni verkar ha haft, den var dig väl unt!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket roligt och fint ni fick lära er!!

  SvaraRadera
 3. Så kul ni ser ut att ha haft!
  Och vilka otroliga vantar med påsöm! Man blir ju sjuk när man ser dem! Tänk om man kunde göra något så fint själv!
  Muddarna med kavelfransen blev ju jättefina! Det måste jag prova sen när det lättar bland de pågående projekten :)
  En jättefin helg önskar jag er!
  Kram Marita

  SvaraRadera
 4. Så mycket inspiration vi fick under helgen och vilka härliga lärare/handledare och kurskompisar vi fick möta.Verkligen något som kan göra höstmörkret lättare att klara.Tack för alla fina bilder.Och extra roligt att vi fick lite tid att pratas vid.

  SvaraRadera
 5. Det var inte dåligt så mycket ni hann med på de här två dagarna.
  Tänk hur man kunde komma på allt det här och att det bevaras och förs vidare i generationer.
  Mina barn är ju inte ett dugg intresserade av stickning, min mamma handarbetar men min mormor gjorde det inte, inte min syster heller. Lite trist är det allt att det inte förs vidare tycker jag, men det är så kul att få se andras jobb och få inspiration genom bloggarna.
  Ha det fint nu i helgen.
  Kram

  SvaraRadera