söndag 7 augusti 2011

En både positiv och negativ vecka

Ja, så kan jag sammanfatta den gångna veckan. Börjar med att tacka så mycket för alla värmande kommentarer på bloggen. Känns så härligt att ni finns och tänker på mig, även om jag inte är så flitig med bloggskrivandet.

På torsdagen väntade något mycket positivt. Jag skulle träffa Bo vital-gänget eftersom man ville fota mig i visningslägenheten, som ska invigas den 10 augusti. Lägenheten har under sommaren möblerats och försetts med olika hjälpmedel för att underlätta att man ska kunna bo kvar hemma när man blir äldre. Till invigningen kommer barn- och äldreminister Maria Larsson, landshövdingen i Östergötland, representanter för fastighetsbolag och kommun. Jag antar att det kommer att bli uppmärksammat av både press och tv. Min medverkan kommer att bli i form av en broschyr med min bild, tagen tidigare hemma hos oss, på framsidan. Broschyren kommer senare liksom Bo vitals hemsida att innehålla de nytagna fotona av mig.


Så till det negativa. I vintras måste man dra ut några tänder på Theddy i samband med att man tog bort tandsten. Det har inte varit några problem förrän i början av veckan, då jag såg att en tand i underkäken satt snett och det såg ut som det var inflammerat runt tanden. Ringde veterinären men där var det semesterstängt. På onsdagen skulle vi på drop in till distriktsveterinärerna för den årliga sprutan och då tittade hon på tanden och rådde mig att ringa Norsholms Djursjukhus. Torsdag morgon ringde jag, men fick ingen tid förrän den 15/8. Lång väntan och jag såg att han blev sämre i munnen. Jag använder mycket sällan min mobil, men just den här dagen hade jag den med mig, batteriet var laddat och den var på. Plötsligt när jag kommit till visningslägenheten, hör jag en mobilsignal och alla pekar på min kasse. Det var från veterinären, som talade om att det fanns en återbudstid kl 15.30 samma dag. Kontaktade hemtjänsten som lovade att de kunde ta hand om KM när han kom hem med färdtjänsten kl 16. Det ordnade sig allts¨och jag tror på att det finns en mening med allt som händer. Väl hos veterinären fick jag tyvärr ett nedslående besked. Theddy ska komma tillbaka på tisdag för en stor undersökning, då han måste sövas. Det kan vara godartat, men kan också vara en elekartad tumör och veterinären ville förvarna mig, så att jag är beredd på det värsta. Då brast det fullständigt för mig och hon kramade om mig och sa att vi hoppas att det går bra. I efterhand känner jag mig mycket tacksam för att hon var så ärlig. Nu får han smärtstillande och antibiotika och verkar nästan som vanligt, men har litet svårt att äta. Skönt att vi fick komma så snabbt och nu får jag ändra min inställning till mobiltelefonen och ha den laddad och med mig varje dag när jag går hemifrån.

12 kommentarer:

 1. Oj oj oj, stackars dig och Teddy! Jag ska hålla tummar och tår för er! Vår lilla Border Aya ska in på tisdag, hon har en knöl som sitter längst bak på käken/halsen och vi har ingen aning om vad det är. Det är jobbigt att vänta!

  SvaraRadera
 2. Mia: Visst är det jobbigt när det händer något med våra fyrbenta familjemedlemmar. Vi håller tummar och tår, som du säger, att det inte är något allvarligt varken med Aya eller Theddy.

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för Teddy, de är så jobbigt när dom inte har de bra.
  Må så gott
  Eva

  SvaraRadera
 4. Också jag hoppas att vovven får bästa tänkbara hjälp.Önskar dig allt väl även i denna svåra stund.Vissa dagar/veckor /år kan vara svåra men man får hoppas på ett ljus i mörkret.

  SvaraRadera
 5. Stackars dig! Hoppas allt löser sig. Vilken tur att du fick komma så snabbt. Jag sänder styrkekramar.

  SvaraRadera
 6. Jobbigt! Jag tänker också på er och hoppas att det ska gå bra! Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Återkom gärna med var ni är på torsdag.Jag åker bort ett par dagar, men kommer hem igen på onsdag kväll.Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken fin bild på dig. Hoppas allt går bra med Theddy. Det är ju alltid så hemskt när det händer något med våra smådjur.

  Ibland kan jag fundera över hur man klarade sig innan mobilerna kom. Jag köpte min första redan -95. Det var då de första mindre mobilerna kom. Jag reste mycket i jobbet och ofta låg jag efter vägarna på kvälls-och nattid. Då kändes mobilen som en trygghet.

  SvaraRadera
 9. Metta, så tråkigt med Theddy!
  Jag hoppas innerligt att det inte ska vara så farligt med honom. Att det inte behöver vara värsta scenariot.
  Men jättesvårt att låta bli att tänka så.
  vilken fin bild på dig på broschyren! Tänk vilken fin reklam!
  Jag håller tummarna för dig och Theddy nu!
  Massor med kramar från Marita

  SvaraRadera
 10. Nej, hoppas det bara är en infektion som går tillbaka nu. Jag ska hålla alla fingrar o allt som går att hålla för att det inte är nåt annat galet. Skönt att du fick tid så snabbt och att det går ganska snabbt till nästa besök så ni slipper vänta så länge nu.
  Kram till er

  SvaraRadera
 11. Kramar till både dig och Theddy. Här hålls det också tummar.

  SvaraRadera