söndag 3 juli 2011

Vecka 26

Så har det gått en vecka igen och vi är redan inne i juli månad. Det har varit en ganska jobbig vecka. Vi har utökat besöken från hemtjänsten till 4 gånger per dag plus nattjouren. Efter KM:s fall för några veckor sedan, vill inte benen bära honom. Han använder elrullstolen inomhus, vilket gör att han slipper några förflyttningar från fåtölj till rullstol. När vädret tillåter är det också enklare att komma ut i trädgården. Det är inte långa stunder som jag orkar sitta vid datorn och jag har funderat på att skaffa mig en smart-phone, så jag åtminstone kan hålla mig uppdaterad vad som händer med mina bloggvänner. Märker att jag tappar så mycket, när jag inte hinner läsa bloggar och följa med på internet. Försöker vara med på oneline stickcafé på tisdagar och torsdagar. Sticklusten och inspirationen har också avtagit och det enda jag tycks orka med är att sticka hjälmmössor. Har börjat på #5. Enkel stickning med bara räta maskor, vilket tycks passa mig bra just nu.

Några trevliga saker har dock hänt under veckan. I torsdags var det premiär för mig med stickcafé i Gubbens trädgård, vår lilla oas vid strömmen där vi träffas när Vetekornet har semesterstängt. Vi var fyra damer som hade en mycket trevlig stund, stickade, pratade och drack läskande iste.

På fredag eftermiddag var jag på det årliga besöket i A-M:s trädgård. Jag blir lika imponerad varje gång jag kommer dit. Här finns nya rabatter med nya växter och en enastående färgprakt, som tar andan ur mig. Jag bara önskar att jag på nytt kunde smittas av A-M:s entusiasm. Jag minns med glädje när vi på 90-talet "samlade" på fuchsior och A-M hade mer ån 100 olika sorter och jag hade ett 40-tal. Under veckan hade två trädgårdsföreningar varit på besök i trädgården. Inga bilder kan göra trädgården rättvisa, men jag gör ett försök att visa några av växterna. Först en ny änglatrumpet som inte är så hög men desto mer rikblommande med över 100 trumpeter blommande samtidigt.En vit klematis från Estland

En gul underbar slottsros


En chokladblomma


En vacker liten blå blomma

8 kommentarer:

 1. Ibland blir livet så att man inte orkar ta itu med mer avancerad stickning men att sticka hjälmmössor till behövande är inte fy skam! Kul att du fått lite annan näring till själen med stickkafeer och trädgårdsbesök!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder från trädgården! Det är jobbigt när inte allt fungerar som det ska. Hoppas du orkar. Jag skickar en uppmuntrande kram!

  SvaraRadera
 3. Man får tappa inspirationen ibland, och hjälmmössor är väl inte fy skam! :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska blommor! Kunde inte vara med på Gubbens i torsdags, inte idag heller men kanske nästa torsdag. Hoppas du får lite mer stöd av hemtjänsten - vet att du har det jobbigt runt dig. Skönt att du har en liten lätt stickning iaf. Du vet var jag finns. Kram

  SvaraRadera
 5. Förstår att du har det jobbigt. Då blir sådana små oaser som ett stickcafé eller trädgårds besök ännu viktigare. Sköt om dig så gott det går. Kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Uppmuntrande kram från mig. Att få lite avkoppling med mösstickning är bra, små stunder är också avkoppling. Vilken fin trädgård, och blommande.

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att höra att det är så kämpigt för dig!
  Men du ska se att du får sticklusten tillbaka så småningom. Även om man inte tror det när det känns som jobbigast...
  Jag jobbar för fullt nu för att snart kunna få semester. Kanske kan jag komma in till Norrköping om du vill, det kanske blir lite lättare för dig? Det skulle vara så kul att träffas och sticka lite :)
  Otroligt vackra trädgårdsbilder du visar! Tänk vilka gröna fingrar!
  Kram ar från Marita

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt att benen inte orkar längre för KM, men det är ju tur att det finns hjälp.
  Så här års är det lite svårt att bara sitta o handarbeta när det finns så mycket annat man vill hålla på med. Du ska se att lusten infinner sig igen.
  Jag har inte heller suttit vid datorn så mycket och det märks, hade ju missat detta inlägg bl a. Men kvällarna rusar iväg och helt plötsligt är kl 21,30 och man vill sjunka ner i soffan en liten stund innan man går i säng.
  Hoppas ni får en fortsatt fin vecka och kan njuta blomstren i er trädgård, även om de inte är desamma som på dina bilder.

  SvaraRadera