fredag 15 juli 2011

Till Kongo-bebisar

Även om jag har varit nästan osynlig på bloggen den senaste tiden, har jag inte varit helt sysslolös. Jag har tidigare nämnt att jag stickar hjälmmössor till bebisarna på Panzisjukhuset i Kongo. Totalt har det blivit 6 mössor. När jag stickade de två första, läste jag fel på beskrivningen och fick pannfliken för lång. Tänkte först att det inte gjorde så mycket, men eftersom jag är mycket petig, repade jag upp mössorna till hälften, stickade om och gjorde som det stod i beskrivningen. Vet inte varför jag har mycket svårare att sticka efter skriven text än att sticka efter ett komplicerat diagram. Jag har nog för bråttom och läser inte hela texten. De fyra följande mössorna stickade jag efter Kines beskrivning.När jag förra veckan berättade på Online stickcafé att jag rensade bland mina tyger, fick jag tipset att titta in på Lindas blogg. Hon syr små tunikor till bebisarna i Kongo. Jag kontaktade henne och hon var snäll att skicka mönstret till mig. Det har resulterat i tre små tunikor som också ska skickas till Kongo.
För övrigt har det varit dåligt med inspirationen. Hoppades den skulle komma tillbaka. I förra veckan hade jag två dagar för mig själv, eftersom KM var 3 nätter på Granens gästrum. Trodde jag skulle hinna rensa ut och få ordning i arbetsrummet. Skaffade fyra backar till mina garner, som nu står i hyllan i arbetsrummet för att jag lättare ska se vad jag har i mitt förråd. Eftersom jag inte syr så mycket numera, förpassades tygerna (6 stora backar) till klädkammaren och en stor säck med skräptyger ska till returpunkten vid tillfälle. Då har jag ännu inte sorterat alla speciella lapptäckstyger (ett antal mindre backar). Ännu återstår många timmars arbete innan jag får det som jag vill.

8 kommentarer:

 1. Vilka söta blusar!! Det är så kul att sy små bebiskläder.

  SvaraRadera
 2. Åh vilka fina mössor och gulliga tunikor du har gjort!
  De kommer ju verkligen till hjälp också.
  Hur har du det de närmsta dagarna? Om du vill kanske vi kunde ses? Du kan välja vart, både Norrköping och Söderköping går lika bra :)
  Ha det gott så länge!

  SvaraRadera
 3. Supersöta små tunikor! Så duktig du är och de små hjälmarna blev också jättefina. Så bra att du sen kom på vad du hade gjort för fel. Jag blir så glad av att läsa om det fina du gör för bebisarna i Kongo.

  SvaraRadera
 4. Vilka fina omlottunikor du gjort. Nu får ju nån baby glädje av det och du fick lite mindre tyg i gömmorna. Det är så bra med de här hjälpinsatserna tycker jag, man kan göra lite och om många gör nått så blir det mycket. Glädje blir det ju i båda ändarna och det är ju bra.
  Att sortera verkar man aldrig bli klar med tycker jag, man hittar alltid nått nytt att ta tag i hela tiden.

  SvaraRadera
 5. Vilka söta tunikor!! Du jobbar ju verkligen på med allt möjligt.
  Mössorna är också så fina!

  SvaraRadera
 6. Så söta - både hjälmar och tunikor!

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat.De små hjälmarna vore trevliga att sticka men det får bli senare i sommar eftersom vi har födelsedagsfirand(maken fyller år)och vår lilla familj kommer att vara samlad några veckor.

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att se färdiga tunikorna efter mitt mönster. Jätte fina!

  SvaraRadera