fredag 4 mars 2011

Vad händer här?

Ja, egentligen inte så mycket och det avspeglar sig på bloggen genom att det varit ganska tyst här. Inte mycket nytt att skriva om då veckorna känns inrutade med stickcafé på Vetekornet måndag och torsdag, vattengympa på tisdagar, online stickcafé på Facebook tisdagar och torsdagar. Däremellan hundpromenader, matinköp, matlagning och övriga hushållssysslor.

Tyvärr finns det inte mycket att berätta om vad som sker på stickfronten just nu. Mycket beroende på att fingrarna fortfarande är mycket fumliga och saknar känsel, vilket påverkar finmotoriken. Svårt att få stickorna att gå som jag vill och tycker resultatet inte blir bra. Har börjat på en Stjärnhop, men det blev inte bra, då jag använde strumpstickor i början. Igår på Vetekornet visade Kine hur jag ska sticka med magic loop. Ska prova det och hoppas det går bättre. Håller på med en halsduk till "Sticka för livet", en grupp som jag funnit på FB. Behållningen efter försäljning ska gå till Barncancerfonden. Stickar den i alpstickning, som inte kräver så mycket koncentration, men som kan bli litet tråkig i längden. Ett nytt projekt, en estnisk sjal i garnet jag fick från Cina, har jag fått lägga åt sidan. Mina fingrar klarar inte att sticka s.k. nupps, ([1 rm, 1 omsl] x3, l rm) i samma maska. På nästa varv stickas de 7 nuppmaskorna ihop avigt till 1 maska. Får troligen hitta en annan modell att sticka, som passar bättre till mina fingrar.

Ja, det ser inte så bra ut för mina fingrar just nu. Vid besöket hos arbetsterapeuten i tisdags fick jag besked att jag egentligen är slutbehandlad, men att jag får räkna med att opereras för karpaltunnelsyndrom i båda händerna för att få tillbaka känseln i fingrarna. Däremot tycker både hon och handkirurgen att vi ska vänta med ingreppet några månader för att jag ska återhämta mig och komma i balans med mig själv. Det har ju varit en mycket jobbig vinter, som har dränerat mig på både energi och livsgnista. Har fått tid för återbesök i slutet av maj för att se hur läget är då. Det bästa är att man inte släpper mig, så att jag måste börja om på nytt med långa väntetider.

Nu gäller det att ta nya tag och få positiva tankar. Det kanske är mer sol som behövs och det är bara att hoppas att våren snart är här. I morgon ska Theddy och jag besöka Hundforums nya anläggning invid Söderköping, där man har Öppet hus på eftermiddagen.

Önskar alla en bra helg!

2 kommentarer:

  1. så tråkigt att du ännu har så besvärligt. Men det är ju skönt att de inte bara släpper dig från vården. Emlina som bloggar har just gjort en sådan op och ska sen göra på sin andra hand också. Min vikare på jobbet (chefens fru) har gjort den open på båda händerna och blev snabbt fri smärta och orörligheten. Så får du göra den är det ju bra och du ska se att du snart är tillbaka igen. Men det är klokt av dig att välja sådant du kan pyssla med nu tills du får krafterna tillbaka.
    Ha en fin helg och hoppas besöket blir lyckat för både dig o Theddy

    SvaraRadera
  2. Mer sol behövs definitivt. Har full förståelse för att du tömdes på energi under vintern. Kan bara gå till mig själv. Två månader har ju gått nu och jag har ingen aning om hur länge till jag får vänta. Längtar efter fina dagar och bara vägar så jag kan ta promenader och slippa vara rädd att halka omkull och göra ont värre. Önskar dig en fin helg.

    SvaraRadera