måndag 21 februari 2011

En dag på Syfestivalen

Så var det dags i lördags att tillsammans med Kine ta Ringsrums Buss till Älvsjö och Syfestivalen. Vi kom fram något försenade, men ändå så tidigt att vi kunde göra en rundvandring innan det blev packat med folk. Efter rundvandringen deltog vi i en workshop i dubbelstickning med Karin Öberg från Öland. Jag har provat på dubbelstickning tidigare, men resultatet blev inte så lyckat utan ligger som ett UFO i min stickkorg. Med Karins hjälp förstår jag nu vad jag gjorde för fel och ska ta fram mitt UFO och se om jag lyckas nu.


Karin demonstrerar dubbelstickning
Min provlapp - mörk baksida och ljus framsida


Vackra sjalar i Eva i Stäkets monter


Stickas monter med Stjärnhop-sjalar


Workshop-området

Träffade många stickvänner under dagen och fick en mycket trevlig kaffe- och pratstund med Eva i Halmstad och Saltflingan. Alltid lika roligt att träffa bloggvännerna IRL.Mycket vackert och inspirerande att titta på, underbara garner att klappa och beundra, men trots det blev det inte så mycket som följde med mig hem. KnitPro-kabel och stickor, mönster till Karin Kurbitsmössa, ett häfte med beskrivning av nålbindning samt ett nystan Viking Alpaca Sport som fanns i påsen vi fick efter Stickas årsmöte. Årsmötet som var det som fick avsluta vår dag på Syfestivalen. Mycket trötta och nöjda med dagen återvände vi med bussen till Norrköping.

3 kommentarer:

  1. Man behöver ju inte alltid köpa för att få ut en massa. Bara det att få idéerna är värt en massa. Så att få träffa bloggare, det skulle jag verkligen vilja göra.
    Så du fick tag på ett vackert mössmönster också.

    SvaraRadera
  2. Vad duktig Du är!

    SvaraRadera