söndag 5 december 2010

Pepparkaksbak och 2:a advent

Idag har jag bakat pepparkakor, som jag inte gjort på en massa år. Inspirerad av Gunilla, som berättade om sitt pepparkaksbak och där jag svarade att jag alltid köper mina pepparkakor. Det är ju inte detsamma förstod jag och tog det som en "utmaning". Skaffade ingredienser och gjorde en deg i förrgår, som jag kavlade ut idag på förmiddagen. Receptet Eksta II finns i boken "Vinterns goda ting" av Anna och Fanny Bergenström.Undrade om jag skulle kunna kavla med min vänsterhand. Nu hittade jag en liten kavel som jag använde som barn och det gick bra. Tog också fram olika pepparkaksmått som kommer från mitt barndomshem. Tyvärr var en del för svåra och gick sönder när jag skulle flytta över dem till plåten, så till slut blev det bara två storlekar av hjärtan och grisen.Roligt var det och så fina i formen kanske de inte blev, men bra smakade de i alla fall. Tack Gunilla för "utmaningen"!Snart är det dags att tända ljus nr 2 i adventsstaken och då blir det nybakade pepparkakor till kaffet.

Får inte glömma mina två ledord som jag fick av arbetsterapeuten i fredags: Träning och tålamod!!! Jag tycker ju att läkningen av min handled går så sakta, men hon förklarade att frakturen var komplicerad. Hon visade mig röntgenbilderna och nu förstår jag litet bättre att det kommer att ta tid.

8 kommentarer:

 1. Men det är ju ett steg i rätt riktning nu det förstår man ju eftersom du lyckades att baka.
  Ha en skön andra advent.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jättefina pepparkakor. Glad över att jag inspirerat dig! Det är kul med lite udda pepparkaksformar. Synd att det inte fungerade med julbocken - som jag tror att det var jag såg. Lycka till med tålamodet! I helgen har jag bakat två dadelkakor (ur Allt om Mat Julspecial 2009) och potatisbröd (ur boken En god jul av Malin och Kalle Landqvist).

  SvaraRadera
 4. Det var inte illa kavlat av en "trasig" hand. Visst är det gott med egna pepparkakor, för att inte tala om doften av de nybakade!
  Dom där ledorden...dom låter väldigt bra att ta till sig normalt också.

  SvaraRadera
 5. Fina pepparkakor.Klart att det tar mycket längre tid för läkning av ett komplicerat ledbrott än en utbytt axelled som jag fått.
  Var försiktig.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 6. Men jösses, inser att några veckor passerat sen jag var här sist! Jag måste ju säga att det är bra jobbat att redan nu baka pepparkakor efter ett sånt äventyr! Ta det nu försiktigt bara och ta hand om dig! Ha en fortsatt fin julmånad!!

  SvaraRadera
 7. Jag har nått till dig på min blogg

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Hittade just hit till din fina blogg. Här tittar jag gärna in igen! :)

  Ha en bra dag!
  /Hedvig

  SvaraRadera