lördag 27 november 2010

Både positivt och negativt

Börjar med det positiva. Hos arbetsterapeuten igår blev jag av med gipset, som ersatts med ett avtagbart handbandage. Det har två skenor, den ena på ovansidan och den andra på undersidan av handleden. Fick träna att knyta ihop handen och sedan spreta med fingrarna. Oj så ont det gör. Ska följa ett träningsprogram varannan timme och återkomma om en vecka. Frågade givetvis när jag får börja sticka igen. Nu kommer det negativa: först om fyra veckor. Hur ska jag klara det? Känner ju redan stickabstinens. När jag protesterade, fick jag svaret "att vi får se hur det verkar om två veckor". Alltid någon tröst och en anledning att träna hårt.Har tagit fram gamla böcker från 70-/80-talet, bl.a. "Indianvävning från Guatemala" och "Band", där jag hittar massor med inspiration till nya vantmönster, som jag ska nedteckna så snart jag kan skriva med högerhanden. Det är givetvis "Vantboken", som fått mig att tänka på att göra egna vantmönster. Ska bli kul att se om jag kommer att lyckas.

Igår var det också besök hos veterinären med Theddy. Det konstaterades att han blivit biten över ryggen, men att såren läkt så när som på ett, som fortfarande är litet infekterat. Han visade inga teckan på smärta vid beröring, vilket är ett gott tecken. Eftersom det gått så lång tid sedan det inträffade, ansåg hon inte att vi skulle sätta in smärtstillande eller antibiotika, utan hålla honom under uppsikt så inte infektionen blossar upp igen. I övrigt verkar han pigg och glad. Jag är bara tacksam att han inte var nyklippt utan har en tjock päls just nu, som nog skyddade honom från värre skador.

Hoppas jag klarar av att ta fram åtminstone en adventsstake att sätta i köksfönstret. En stake med levande adventsljus blir det i alla fall, som vi kan tända i morgon.
Önskar alla en skön och stämningsfull 1:a advent!

4 kommentarer:

 1. Du får ägna tiden åt att göra vantmönster medan du väntar att få sticka, oj så jobbigt! Det är ju det bästa tidsfördriv man har!

  SvaraRadera
 2. Förstår att du tycker det är jobbigt att vänta när du har så många stickidéer. Hoppas att läkningen ska gå snabbare än fyra veckor. Och lycka till med dina egna vantmönster!

  Ha en riktigt fin 1:a Advent!
  önskar
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Oj, det blir jobbigt att vänta så länge på att få sticka igen. Men det låter ju kul att du funderar på egna vantmönster. Ha en bra början på advent!

  SvaraRadera
 4. Så sant det är att man inte fattar hur värdefull varje liten kroppsdel är förrän man inte kan utnyttja den till fullo. Minns hur det var i somras när jag inte fick sticka. Sköt om dej och ha en fin första advent.

  SvaraRadera