lördag 6 november 2010

Oturlig hundpromenad

Vädret var skönt, solen sken och Theddy och jag var på hemväg efter en trevlig promenad. Vi gick på naturstigen mellan skogen och "nya" området, då jag ser en golden och hans husse komma på stigen. För att slippa möta dem går Theddy och jag upp i skogen en liten bit. Sedan händer allt mycket snabbt. Den andra hunden kommer rusande efter oss och eftersom Theddy ska försvara sin matte ryker hundarna ihop. Jag tror först att hunden inte varit kopplad, men det visar sig att den slitit av sitt koppel och kommit loss. I tumultet som uppstår ramlar jag baklänges och det första jag tänker på är att "akta" mina opererade höfter. Den högra handen får däremot ta emot stöten mot marken. Jag känner hur den gör ont. Efter att ha fångat in den andra hunden, får jag hjälp av den unge mannen att resa på mig. Han är mycket förtvivlad och det visar sig att han är mycket försiktig, eftersom han har hand om sin svärmors hund. En ren olyckshändelse visar det sig vara. Theddy är blodig om nosen, men jag tror att han bitit sig i läppen och är oskadd för övrigt. Tror inte att han bitit den andra hunden.

Väl hemkommen känner jag att det gör rejält ont i handen. Ringer min granne K och ber henne hjälpa mig med ett stödförband. Hon känner på handleden och den verkar inte bruten, men har fått en ordentlig stukning. Avvaktar med att åka upp till akuten, då jag vet att det är lång väntetid där.

Det här hände verkligen vid en olämplig tidpunkt. Någon stickning lär det inte bli tal om under den närmaste tiden. Nästa helg ska jag delta i Stickas lokalföreningsträff i Linköping och håller på med en provstickning som ska vara klar till i morgon. Den 19-21 november ska ja vara med på julmarknaden i vårt församlingsshem i Styrstad. Som vanligt har jag en del projekt som inte är färdiga, men jag får plocka ihop det jag har. Jag är mest med för att det är tradition och det är trevligt att visa upp det man tillverkar.

Märker att det inte är så lätt att skriva och hantera musen med vänster hand, men det blev ett inlägg i alla fall. Får ägna eftermiddagen åt tv-tittande utan stickning. Eftersom min högerhand är helt obrukbar får jag larma hemtjänsten när KM behöver hjälp. Normalt har vi bara hjälp morgon och kväll.

13 kommentarer:

 1. Ush vilken otur, får hoppas att du blir bra fort och så även hunden.

  SvaraRadera
 2. Man får väl ändå säga att det var tur i oturen att inget värre hände. Hoppas du blir bättre snart.

  SvaraRadera
 3. Men usch vilken otur...

  Men skönt att Theddy klarade sig bra, och att det inte blev värre med dig.

  Krya på dig fort!

  SvaraRadera
 4. Vilken otur! Och vilken tur att ingen av hundarna blev svårt skadad och din höft höll och att armen inte blev bruten! Hu det kunde ha slutat illa. Stackars mannen med hunden som slet sig, det var ju inte av oaktsamhet och nonchalans! Krya på dig och hoppas handen snart är brukbar igen!

  SvaraRadera
 5. Men åh så tråkigt!

  Det är detta jag ogillar med hundar. Det händer alldeles för ofta att de ryker ihop.

  Hoppas att du snart ska bli bra i handleden igen och att såret på Theddys nos snart ska läka!

  SvaraRadera
 6. Men snälla, hur tokigt kan det bli! Hämtar dig i morgon - ringer! Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, en sådan otur och så tråkigt!! Önskar dig och Teddy snar bättring!
  Kicki

  SvaraRadera
 8. Tack för alla deltagande kommentarer! De värmer verkligen.
  Så handikappad jag känner mig utan min högra hand. Jag har inte så ont, men handen är svullen, så det kanske måste bli ett besök på akuten i morgon.
  Lyckades fixa litet mat till oss.Det blev makaroner och köttbullar från frysen.

  SvaraRadera
 9. Hoppas verkligen att handen inte är bruten och att du snart kan använda den igen. Det ska bli så kul att ses nästa helg!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ajaj..det där får ju aldrig hända.
  Tur att inte du själv skadade din nyopererade höft och att Theddy klarade sig utan skador.
  Sök läkare så de får kolla upp handleden.
  Hoppas allt blir till det bästa.
  Kram/Ella.

  SvaraRadera
 11. Sånt man bara inte vill ska hända. Skönt att det inte blev värre. Var rädd om dig.

  SvaraRadera
 12. Jag såg när jag läste på facebook och Online Stickcafé att du var tvungen att gipsa din hand. Vilken otur. Hoppas det blir bra snart.
  Skickar lite varma kramar till dig och de dina!!!

  SvaraRadera
 13. Jisses vilken upplevelse. Tur att det gick bra med din höft trots allt. Blev helt förskräckt när jag läste vad du varit med om. Hoppas att du blir bra i handleden och att Theddy blir läkt i nosen snabbt så ni slipper värk o sår.
  Ta det lugnt nu och sköt om dig.
  Kram

  SvaraRadera