tisdag 10 augusti 2010

Stickstämman 2010 - del 2

På lördagen var det utflykt med både båt och buss. Jag tillhörde den grupp som startade med båtfärd med Sunnan genom Väddö kanal till Sundsveden. Under färden fick vi lyssna till en kunnig skärgårdsguide, som berättade mycket intressant om bl.a. malmbrytningen och hur det varit förr i skärgården. Det gick jättebra att sticka samtidigt som vi lyssnade. Solen sken och vädret var härligt för en båttur.

Efter lunchen fick vi en lysande föreläsning av Annemor Sundbö om "Traditionsarvet i stickkonsten". Därefter var det vår tur att åka buss. Också här guidades vi av en kunnig vallonbruksguide, som hade mycket intressant att berätta . Vi gjorde ett uppehåll vid Anna Ströms fårgård, där vi träffade dessa trevliga roslagsfår. Vi fick också en demonstration i nålbindning, en teknik jag provade på 70-talet och som verkar intressant. Vi fick prova helt underbara vantar och Kine och jag bestämde att vi ska ta fram våra gamla urklipp, som sparats från den tiden, och försöka testa igen.
På hemvägen började det regna så smått. Regnet tilltog under kvällen och när vi skulle lägga oss blev det ett förfärligt åskväder, som höll på över en timma och under den tiden var det strömavbrott ca 10 minuter. Litet otäckt var det allt, men jag somnade så småningom. Vi lärde oss i alla fall att alltid packa ner en liten ficklampa i bagaget. Nu fick vi använda oss av mobiltelefonerna för att ta oss fram i kolmörkret.

Så var det den sista halvdagskursen och här gällde det olika varianter av Tumkilar för Karin Kahnlund. Karin presenterade 12 olika varianter. Jag hann sticka 7 och resten får göras hemma.


Här är en liten presentation av det lilla jag hann producera på mina kurser. Kanske inte så mycket, men jag har lärt mig desto mer.


Visar också en bild på garnerna som fick följa med mig hem, några har jag fått och några har jag köpt.


Avslutar med att tacka alla arrangörer från Sticka och Länshemslöjden, lärare, deltagare och övriga som har gjort dessa dagar till en fest för mig! Fler bilder från Stickstämman 2010 finns här.

2 kommentarer:

 1. Det är så kul att få läsa era inlägg om den här kursen. Alla skriver olika men alla är ense om att det varit en underbar stämma.
  Tänk så kul att få uppleva så mycket på så kort tid, det tyder på välorganisering det.

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt att få se dina (och alla andras) bilder. Och sig själv!!
  Fint skrivet =)
  Vi (Maria o jag) är också helnöjda..

  SvaraRadera