tisdag 24 augusti 2010

Regnbåge och solrosor

Idag har vädret varit omväxlande med sol ena minuten och regn nästa. Ibland var himlen nästan svart och nyss var det en häftig regnskur. När jag sedan tittade ut genom fönstret, fanns där en fantastisk regnbåge. Just nu är det klart på himlen igen.Mellan skurarna passade Theddy och jag på att ta en promenad till ett fält i närheten där vi bor. I vintras var här avstjälpningsplats för all snö som transporterades från centrum i billass efter billass. Till slut liknade det stora "berg" med snö. Det tog evigheter innan snön smälte och hela våren ända in i sommaren fanns "bergen" kvar, men hade då blivit svarta i stållet för vita. Tyvärr blev bilderna jag tog mycket dåliga och har inte sparats. Däremot finns en liknande bild här, så man får en uppfattning hur fult det såg ut.

Nu har nästan hela fältet täckts av hundratals solrosor, som lyser så fantastiskt med sina gula blommor. Man blir riktigt glad när man ser dem. Enligt en artikel i dagens NT med rubriken "Efter snö kommer sol(rosor)", vet man inte vem som sått fröna. Eftersom det är så många på samma ställe, är det inte troligt att de kommit dit med hjälp av fåglar. Vi får se om mysteriet löser sig. Min bild (den undre) blev inte så bra idag heller, så jag visar också bilden från NT:s framsida.


3 kommentarer:

  1. Vi hade också en sådan uppsamlingsplats för snö i vintras. Det slogs vad om hur länge den skulle ligga och många trodde till midsommar. Men som tur var låg den inte längre än en bit in i Maj. Kommunen städade upp platsen efteråt och tur var det för det var också bedrövligt med allt skräp och flaskor som följde med snön. Tänk vilken kul idé att så solrosor så där, det piggar ju upp och man blir glad av de små solarna.

    SvaraRadera
  2. Va kul med solrosor vem som nu har sått dom!

    SvaraRadera
  3. Vår snöhög finns fortfarande kvar om än inte så hög längre.

    SvaraRadera