torsdag 22 juli 2010

Sticktorka?

Det är inte bara torrt i marken på grund av torka (nästan inget regn på flera veckor), utan det verkar som jag har fått sticktorka också. Har ingen inspiration och jag vet inte vad jag vill sticka just nu. Virkar en ruta ibland och har 10 stycken nu, men det går sakta. Har gjort hemläxan till Selbu-stickningen på Väddö = tre vantmuddar en barn-, en dam- och en herrstorlek.


Har sytt ett fodral för mina stickor och virknålar, som ska följa med till Väddö.I brist på nya stickalster visar jag litet från min trädgård. Jag var litet ledsen tidigare att vintern gått så hårt åt mina rosor. Bl.a. min New Dawn fick jag klippa ner nästan helt och trodde inte den skulle ta sig. Men tydligen ska man inte ha för bråttom och gräva upp rosor som ser döda ut. Nu blommar den så fint och har massor med blommor och knoppar.


På framsidan har jag placerat mina krukor med övervintrade pelargoner. Jag har haft krukorna inne i mitt sovrum under vintern. När vi åkte till Toscana satte jag ut krukorna utan att först avhärda dem. När jag kom hem såg de för bedrövliga ut, men jag lät dem vara och nu börjar de blomma för fullt. Bl.a. den röda tulpanpelargonen har 23 klasar med blommor och knopp på gång samtidigt.

6 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska blommor! På min balkong finns blommor också och tom tomater - 10 st! Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina blommor. Tror säkert inspirationen kommer tillbaka när regnet kommer! Då vill man sitta inne och mysa med nåt kul!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde också att rosorna som funnits i rabatten i över 30 år hade hälsat hem efter vintern,men nu blommar det.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt när man har sticktorka men tror att den lusten kommer alldeles snart!hehe..Jättefina blommor du har !! =)

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder från din trädgård. Hoppas ni får det bra på Väddö. Och lagom med väder. Det har verkligen varit några svettiga dagar i sommar. Tycker inte om att gassa i solen och allra helst inte när det är 30 grader i skuggan. Här har dock kommit lite regn och det är svalare nu. Må gott

  SvaraRadera
 6. Härliga blommor som du har, både rosor och pelargoner.
  HA en go sommar och må väl
  Eva.

  SvaraRadera