tisdag 25 maj 2010

Utflykt till Vikbolandet

Måndag eftermiddag deltog jag i en utflykt som lapptäcksgruppen Stjärnkviltarna ordnade till Vikbolandet. Eftersom jag inte deltagit på träffarna under en lång tid, var det extra trevligt att träffa kviltvännerna i samband med våravslutningen. Vi var 16 glada damer som träffades vid Östra Husby kyrka och styrde färden till Hylinge Oppgård. En släktgård från 1600-talet som funnits i släkten i 10 generationer och nu ägs av Ann-Marie och Tore Folkesson. Här har man skapat tre muséer för jordbruksredskap, handredskap och textilier, där man kan se Hylinge Oppgårds historia leva kvar. Det är en imponerande kulturgärning makarna Folkesson står för. Tore berättade om många av föremålen som samlats i redskapsmuséet, medan Ann-Marie tog oss till det gamla hönshuset och visade alla de textilier som samlats under flera århundraden.
Ett stort tack till Ann-Marie och Tore för en mycket intressant visning av samlingarna!



Efter ett mycket uppskattat besök på Hylinge återvände vi till kyrkbacken för att promenera till den nyöppnade butiken Romantiska Ting , som också finns som webbutik. Butiken är inrymd i en 1700-tals gård och där hittar man en mix av gamla och nya ting, inslag av lantliga inredningsstilar, jugend och romantik. Ett mycket bra ställe att hitta personliga presenter på.



Vi började givetvis bli hungriga och det var dags att promenera till Café Ro, som är ett nyöppnat café/restaurang inrymt i granngården. Gården ägdes av Frälsningsarmén till förra året, då den övertogs av Christer och Kicki och har nu genomgått en stor renovering och blivit ett trevligt utflyktsmål för en kopp kaffe eller något gott att äta. Ska ta KM med på en utflykt dit någon skön dag i sommar.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig utflykt du varit på.

    SvaraRadera
  2. Skönt med en lyckad utflykt. Det ger bra avkoppling.

    SvaraRadera