måndag 31 maj 2010

Sista dagen i maj

Idag skiner solen och man har förvarnat om "ryssvärme" i mitten av veckan. Det växer så det sprakar i naturen. Är det bara jag som tycker att växtligheten är helt enorm i år. Minns inte att jag sett så gula fält av maskrosor tidigare och på hundpromenaden går vi förbi gamla syrenbuskar, som blommade helt fantastiskt. Idag växer de i ett litet skogsparti men har tidigare tillhört någon trädgård. I början av 1900-talet fanns här bebyggelse invid järnvägen, som då gick mellan Norrköping och Söderköping.

I lördags var det traditionsenlig Trädgårdsdag på Färgaregården. Jag åkte dit tidigt, då jag vet att det snart blir fullt med besökare och är svårt att ta sig fram. Mina vänner A-M och S hade i år ett eget bord, där man bl.a. sålde Änglatrumpeter, som S drivit upp från frö.


Nu köpte jag inga blommor, men fyra olika sorters tomatplantor, färska gösfiléer och en kartong med färska jordgubbar från Ringstad gård fick följa med hem.


Den här veckan kommer att bli litet stressig. Nästa måndag ska KM och jag resa till Italien, närmare bestämt till Toscana. Vi har ju tidigare rest mycket, men till slut kände jag att det blev för jobbigt för mig att resa med KM i rullstol. När så min bror erbjöd sig att resa med som "assistent" började resplanerna ta fart igen. Vi flyger från Arlanda till Florens och ska bo i den lilla staden Poggibonsi, mellan Florens och Siena. Vi ser verkligen fram emot det.

5 kommentarer:

 1. Så härligt att kunna resa igen! Hoppas resan blir jättelyckad!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter med en Italien-resa. Så bra att ni får hjälp av en stark man. Hoppas ni får det underbart.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det blir en riktigt härlig resa att minnas när ni kommer hem igen.

  SvaraRadera
 4. Önskar er verkligen en riktigt härlig resa.
  Lev väl och må gott

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag hittade din blogg när jag sökte på Norrköping och world knitting day. Såg att du var med på ngn sådan i 2008. Vet du om det kommer bli ngt detta år i Norrköping?

  SvaraRadera