söndag 16 maj 2010

Det känns litet bättre

Tack för alla uppmuntrande kommentarer och råd hur jag skulle ta vara på mina ensamma dagar. Nu ska jag erkänna att jag hade tänkt att jag bara skulle vila och rå om mig själv. Riktigt så blev det nu inte. Plötsligt fylldes jag av en brinnande energi och den måste jag ju ta vara på. Sov skapligt den första natten, vaknade bara två gånger och somnade snabbt om. På morgonen kände jag mig utvilad för första gången på länge. På dagen tillbringade jag en trevlig stund hos en stickvän med lunch och balkongstickning.

Eftersom jag har en lång lista på allt som behöver göras här hemma, funderade jag på vad jag skulle börja med. Fylla den nya bokhyllan med cd och dvd kanske vore en lagom uppgift att starta med. Ja, det betydde att jag måste byta plats på stereon och den gamla tv-bänken. Fram med dammsugaren för det var givetvis en del damm där bakom. Ja, varför inte fortsätta och städa hela rummet när jag väl kommit igång. Det är ju i det kombinerade tv-/musik- och läsrummet som KM vistas hela dagarna. Normalt städar hemtjänsten det rummet, men det blir bara där de kommer åt. Jag gillar inte att städa, men när jag väl sätter igång gör jag det ordentligt. Alla böcker i två bokhyllor dammsögs, alla gamla Time och andra tidskrifter sorterades bort. Det blev till slut två hela kartonger som transporterades till en container på returstationen. Efter två dagars arbete var det klart och jag kände mig så nöjd. Vågar inte riktigt tro det, men jag känner mig inte längre mentalt trött. Håller tummarna att det får fortsätta så. Fick också beröm av KM när han kom hem igår förmiddag.

Som en parentes kan jag nämna att jag fållade upp tre par bomullsbyxor, som hängt i garderoben under en längre tid. Det kändes jätteskönt att äntligen få gjort. Det är snart tre år sedan vi målade om huset. Då fick vi lämna en bit omålad på baksidan, som vi inte kom åt eftersom klängrosen var i vägen. Hur många gånger har jag inte retat mig på den fläcken, men igår blev den målad. Först hittade jag en ny pensel och färgen fungerade fortfarande. Så mycket lättare det känns när saker faller på plats.

Har inte helt glömt bort stickningen. Köpte Safran bomullsgarn förra sommaren för att sticka en Buttercup. Nu har jag börjat på den och har stickat färdigt oket.


Mina Selbuvantar och min Starlight i dubbelstickning är projekt som jag stickar på ibland, Dessutom har jag tänkt börja virka rutor eller hexagoner av alla restgarnsnystan jag har. En av mina stickvänner har gett mig massor av tips på beskrivningar. Tycker det verkar vara ett lämpligt projekt att alltid ha med sig i kassen. Glömmer nästan bort att jag virkat 3 OS-mössor, som min granne K ska skicka till dottern och hennes familj på Nya Zeeland till deras skidsemester i slutet av juni.

På onsdag har jag lovat att delta i vårmarknaden på Granens Aktivitetscentrum. Jag kommer att ha med mina vantar och sockor, trots att det inte är rätt årstid. Dessutom har jag några pärmar, börsar, mobilfodral och nyckelringar som jag tar med.

11 kommentarer:

 1. Otroligt vad du hunnit med på dina vildagar. Men det är väl så när man inte har krav eller nått att passa och kan få ta tiden som den kommer.
  Skönt att du fått tillbaka lite energi och känner dig pigg igen.

  SvaraRadera
 2. Härligt Metta! Förstår att du känner dig nöjd med dina vilodagar. Förstår att KM uppskattar vad du gjort!! Kram, Kine

  SvaraRadera
 3. Ja,nog kan du känna dig nöjd när du fått så mycket gjort.Själv ser jag fram emot en dryg veckas ledighet.Ska försöka ta itu med saker som ligger efter här hemma.Har också planer på att ta mig till Norrköping för att delta i ett stickcafe,siktar på torsdag.

  SvaraRadera
 4. Jösses, vad du hann med...
  Skönt att du känner dig pigg igen!
  :-)

  Buttercupen ser jättefin ut!

  Ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Säger som de andra att vad du hunnit med mycket. Det kan bli så när man inte har något annat som upptar ens tid.

  Jag har också haft en städperiod nu. Behövde verkligen det för att få någon ordning på mina kaostankar. Man kan ta kontroll över sitt liv på flera sätt. Städning ger ju pluspoäng på mer än ett sätt.

  SvaraRadera
 6. Har inte varit inne och läst på ett tag, men känner med dig. Vet hur det är att vara anhörig (även om vi inte är det på samma sätt). Skönt att du fick några egna dagar och att din man verkar ha trivts på sitt håll. Jag hoppas att ni kan göra om det hela igen (fast då behöver du inte städa just där du städat nu).
  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 7. Ja de här dagarna var precis vad du behövde! Unna dig det fler gånger!

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att du känner dig mer fylld med energi nu. Jag känner igen det där, att ibland få vara själv och jobba som en lite... är det bästa sättet att vila.

  SvaraRadera
 9. Blir riktigt inspirerad av ditt inlägg. Helt klart behöver du några dagar för dig själv då och då. Ta hand om dig själv så orkar du bättre.

  SvaraRadera
 10. Ojojoj, vilken fart! Ja, det finns ju olika sätt att fylla på energidepåerna :) Fortsätt ta hand om dig på bästa sätt!

  SvaraRadera
 11. Du är ju flitig som en myra med allt du hinner. Trevlig blogg du har.

  SvaraRadera