fredag 12 februari 2010

Klar för start / problem

I natt klockan 3 är det dags att lägga upp maskorna till Fair Isle-vantarna som är ett av projekten jag ska delta med i OS-stickningen. Inte säkert att jag kommer att vara vaken klockan 3. Jag får se, annars startar jag så fort jag vaknar. Det lustiga är att jag natten till fredagen vaknade klockan 3 och det tog en stund innan jag kom på att det var ett dygn för tidigt. Är i alla fall förberedd med garn, stickor och beskrivning. Ser fram emot att följa alla projekt som deltar i Team Sweden.

Ibland kan det vara jobbigt att vara beroende av samhällets tjänster. Eftersom KM är multihandikappad och funktionshindrad får vi ta hjälp av hemtjänst och färdtjänst. För det mesta fungerar det skapligt, men ibland inträffar situationer som gör att jag "går i taket". Jag förstår att det är svårt att planera så alla blir nöjda. Kan bara inte förstå att ena dagen kommer hemtjänsteen kommer klockan 7.30 och nästa dag klockan 9.30. Om sedan planeringen missar kan det hända som förra veckan att hemtjänsten kommer klockan 9.05 när KM ska hämtas av färdtjänsten klockan 9.30 (måste vara klar 9,15 enligt reglerna). Det resulterade i en hastig påklädning, ingen frukost och att vi glömde hörapparaten. Stressigt i överkant, men han fanns på plats i tid.

Sedan kan det vara det motsatta förhållandet som hände i tisdags. KM var klar och satt i rullstolen ute vid gatan och väntade på färdtjänstbussen klockan 9.30. Ingen buss kom och efter den obligatoriska väntetiden på 15 min ringde jag och fick veta att man var försenad och skulle komma om 10 min. Efter ytterligare 20 minuter ringde jag igen två gånger och fick till slut beskedet att resan var omplanerad och att bussen skulle komma 10.20. KM var då genomfrusen och kom givetvis försent till gymnastiken. Känner att jag har mycket lätt att "tappa kontrollen". Nu sansade jag mig och väntade till kvällen innan jag skrev ett långt mail till Tekniska Verken och förklarade vad som hänt. Dagen därpå fick jag ett mycket trevligt telefonsamtal med tack för mitt mail och där det framgick att man skulle undersöka vad som gått snett. Då känns det litet lättare när någon vill ta tag i problemet.

5 kommentarer:

 1. Ja, det är jobbigt när det inte fungerar. Bättre att de hör av sig och säger att det blir förseningar så man är beredd då. Tur att du inte kastade dig över telefon eller mail när du var som mest upprörd. Bättre att räkna till 10 och vara lite sansad, för då kan man i alla fall argumentera för sin sak mera sakligt.
  Hoppas det går bra med starten på os-stickningen.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Hemtjänsten måste också ta sitt ansvar och komma när de ska.Dåligt att det inte fungerar bättre där!Jag har jobbat så jag vet.Kanske felplanering.Stöt på dem och gå igenom planeringen en gång till.
  Tur att du finns vid makens sida.Svårt för dem som ingen har.
  Sköt om dig och hälsa maken.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att KM har dig! Förstår att ni kan gå i taket när det blir så här! JAg skulle ha blivit vansinnig!
  Lycka till med OS_stickningen!

  SvaraRadera
 4. Det var det värsta jag hört! Som sagt, tur att KM har dig och att du orkar! Hur gör "alla andra" och framför allt de ensamma?????? Lycka till med OS-stickningen, är själv inte med men jag stickar ändå...Kram

  SvaraRadera
 5. Förstår dig så väl! Man kan verkligen bli upprörd och gå i taket för mindre.

  SvaraRadera